Τζώρτζης Μονογυιός: Τα αναπάντητα ερωτήματα για το δυστύχημα με την Ferrari – Τι μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών

Τζώρτζης Μονογυιός: Τα αναπάντητα ερωτήματα για το δυστύχημα με την Ferrari – Τι μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών

Τι αναφέρει πραγματογνώμονας

Tο υλικό από τις κάμερες κτιρίου επί της λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Βούλα αναλύουν οι αξιωματικοί της Τροχαίας Ελληνικού, για να διαπιστώσουν ποια ήταν η αίτια που έκανε τον Τζώρτζη Μονογυιό, το βράδυ της Πέμπτης, να χάσει τον έλεγχο της υπερπολυτελούς Ferrari και τελικά και τη ζωή του.

Οι κάμερες που έχουν κατεύθυνση προς το δρόμο έχουν καταγράψει το όχημα τόσο πριν όσο και μετά την σύγκρουση του στο δέντρο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο Τζώρτζης Μονογυιός τη στιγμή που βρισκόταν στην δεξιά στροφή έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων πίσω από το τιμόνι της Ferrari 488 Pista των 710 ίππων είχε αναπτύξει ταχύτητα περίπου 90 χιλιομέτρων.

Ελάχιστα μέτρα πιο κάτω και ενώ το κόκκινο super car έχει βγει στην ευθεία η ταχύτητα ανεβαίνει και αγγίζει τα 130 χιλιόμετρα. Κλάσματα του δευτερολέπτου όμως μετά, ο οδηγός χάνει τον έλεγχο και η Ferrari πλαγιολισθαίνει.

Πλέον το όχημα ανεξέλεγκτο με τον Τζώρτζη Μονογυιό να μην μπορεί να το επαναφέρει και να καταλήγει στο δέντρο με την ταχύτητα να υπολογίζεται στα 100 χιλιόμετρα.

Ο πραγματογνώμονας τροχαίων Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως το δυστύχημα θυμίζει εκείνο με τον Βακάκη. «Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες με το δυστύχημα του Βακάκη πριν από δύο χρόνια. Θα απασχολήσει τους συναδέλφους πραγματογνώμονες το σε τι κατάσταση ήταν τα ελαστικά του οχήματος, η κατάστασή τους. Αυτά που είναι για πίστα δεν έχουν χάραξη. Είναι ένα όχημα με τεράστια ισχύ. Οι χειρισμοί που μπορεί να κάνει ένας οδηγός είναι να απενεργοποιήσει ορισμένα συστήματα. Δεν υπάρχει απενεργοποίηση του “κόφτη” απλά από το χρήστη, πρέπει να γίνει σε συνεργείο. Μιλάμε για συστήματα που βοηθούν το όχημα να έχει σταθερή συμπεριφορά στο δρόμο», εξήγησε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Από την πρώτη στιγμή αυτό που έχει προβληματίσει τους αξιωματικούς της Τροχαίας Ελληνικού είναι το γεγονός ότι η Ferrari αμέσως μετά τη σύγκρουση παραδόθηκε στις φλόγες.

Το σενάριο που εξετάζεται είναι ότι η σύγκρουση σημειώθηκε από την πλευρά του ντεπόζιτου καυσίμων με την βενζίνη να πέφτει πάνω σε μέρη του οχήματος που είχαν υψηλή θερμοκρασία με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

Από την πλευρά της οικογένειας του Τζώρτζη Μονογυιού αναμένεται να ανατεθεί σε ειδικό πραγματογνώμονα να διεξάγει και εκείνος ξεχωριστή δική του έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας πέρα από αυτόν που έχει διατεθεί από την Τροχαία.