Τζώρτζης Μονογυιός: Αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία στη Βούλα – Δεν πρόλαβε να φρενάρει

Τζώρτζης Μονογυιός: Αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία στη Βούλα – Δεν πρόλαβε να φρενάρει

Η πρώτη και τελευταία βόλτα με τη Ferrari

Σοκ έχει προκαλέσει ο τραγικός θάνατος του Τζώρτζη Μονογυιού, αδερφού της βουλευτή της ΝΔ, Κατερίνας, στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (13/1), στην παραλιακή λεωφόρο, στη Βούλα. Ο 45χρονος, ο οποίος οδηγούσε μία Ferrari, σκοτώθηκε ακαριαία ενώ η σύζυγός του νοσηλεύεται.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν αξιωματικοί της Τροχαίας, δεν προκύπτουν ίχνη φρεναρίσματος πριν από τη μοιραία πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε δένδρο. Σημειώνεται, δε, πως οι Αρχές εκτιμούν πως στο οδόστρωμα έχουν ενδεχομένως εντοπίσει κάποια ίχνη υπερστροφής, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA.

Ο πραγματογνώμονας του Δημοσίου που θα ορίσει η τροχαία, αναμένεται να διερευνήσει τα αίτια της ταχείας ανάφλεξης του αυτοκινήτου και να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα: Τι συνέβη με τα συστήματα ασφαλείας της Ferrari; Γιατί τυλίχθηκε αμέσως στις φλόγες και τι ήταν αυτό που προσπάθησε να αποφύγει ο αδικοχαμένος Τζώρτζης Μονογυιός;

Από την τροχαία θα διερευνηθεί, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Mega, εάν τα λάστιχα ήταν πολύ καινούρια, δηλαδή κερωμένα ή φθαρμένα και τρίτο και βασικότερο, επειδή το συγκεκριμένο όχημα έχει πέντε θέσεις λειτουργίας, εάν έχουν απενεργοποιηθεί τα ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας, το γνωστό esp, με αποτέλεσμα να υποστρέψει και να χαθεί ο έλεγχος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο άτυχος άνδρας φέρεται να έχει πολλαπλά κατάγματα στο σώμα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κάποια ελαφρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώμα.

Η πρώτη και τελευταία βόλτα με τη Ferrari

Ο Κωνσταντίνος Τζουτζουράκης, αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος, περιέγραψε τις συνθήκες του τραγικού τροχαίου.

«Εκείνη τη μέρα δεν ακούσαμε τίποτα, ούτε κάποιο ήχο σύγκρουσης αλλά ούτε κάποιο μαρσάρισμα αυτοκινήτου. Ξαφνικά είδα ένα αμάξι να φλέγεται στην αρχή να βγαίνει καπνός και στη συνέχεια να παίρνει φωτιά ολόκληρο. Γενικά το σημείο εδώ είναι σημείο εκκίνησης για κόντρες ωστόσο την ώρα του δυστυχήματος δεν ακούσαμε κάποιο ήχο σύγκρουσης, και αυτό είναι το περίεργο», είπε αρχικά ο κ. Τζουτζουράκης.

«Ένας άνθρωπος με πλησίασε και μου είπε: «Εγώ είμαι οδηγός ταξί, ήμουν στο αντίθετο ρεύμα (προς Αθήνα). Ξαφνικά βλέπω ένα αυτοκίνητο να βγαίνει εκτός δρόμου, δεν πλαγιολίσθησε, ξαφνικά έγινε η σύγκρουση. Το «τρέχω» είναι σχετικό για τα συγκεκριμένα αμάξια, γιατί ξέρουμε ότι είναι γρήγορα αυτά τα αμάξια», πρόσθεσε.

«Είναι οξύμωρο να χάσεις τον έλεγχο αυτού του αμαξιού στην ευθεία. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του ανθρώπου που σκοτώθηκε, γιατί άφησε πίσω του και παιδιά. Αυτό που πρέπει να λυθεί είναι το «από εδώ και πέρα», πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις για την κυκλοφορία για να μην χάνονται άνθρωποι άδικα. Πρέπει να μπουν μπάρες, για να προστατεύσουν και τους οδηγούς αλλά και τους πεζούς που περνούν τον δρόμο κάθετα. Επιπλέον, έχουν βάλει μία κάμερα ρύθμισης κυκλοφορίας από το 2004 που δεν έχει δουλέψει ποτέ», κατέληξε στις δηλώσεις του.