Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο – Δεύτερη πτήση drone πάνω από την Κανδελιούσσα

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο – Δεύτερη πτήση drone πάνω από την Κανδελιούσσα

Καταγράφηκαν 14 παραβιάσεις του FIR Αθηνών και έξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από την Κανδελιούσσα, δυτικά της Νισύρου, στις 17:51 μ.μ. στα 19.000 πόδια.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του έτους που τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV πετά πάνω από την Κανδελιούσσα. Στις 3 Ιανουαρίου είχε πετάξει στα 19.000 πόδια στις 14:48 μ.μ.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, εκτός από το συγκεκριμένο τουρκικό UAV, σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης ένα ζεύγος τουρκικών F-16, ένα ζεύγος τουρκικών F-4, τέσσερα τουρκικά ελικόπτερα, δύο αεροσκάφη ATR-72 και ένα CN-235 του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και άλλο ενα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV.

Καταγράφηκαν συνολικά 14 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 6 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου (η μία ήταν η υπέρπτηση στην Κανδελιούσσα) σε διάφορα σημεία του Αιγαίου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και UAV πτητικά μέσα αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Παρακαλούμε περιμένετε ...