Ρένα Δούρου για Μάνδρα: Η απόδοση ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα όταν δεν υπάρχουν, δεν δικαιώνει τα θύματα

Ρένα Δούρου για Μάνδρα: Η απόδοση ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα όταν δεν υπάρχουν, δεν δικαιώνει τα θύματα

«Αυτές οι τραγωδίες δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση», είπε η πρώην περιφερειάρχης της Αττικής

«Η απόδοση ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα, όταν δεν υπάρχουν, δεν δικαιώνει τα θύματα» ανέφερε στην απολογία της για τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα, το 2017. η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η κ. Δούρου εξέφρασε τη θέση ότι τραγωδίες σαν αυτή που στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση. «Αυτές οι τραγωδίες δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση. Ουδέποτε ήθελα να αντιλέξω για όσους θεώρησαν ότι η Δούρου φταίει για την απώλεια τόσων ζωών.» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας : «Ακόμα και όταν ο προκάτοχος μου έβγαινε και έλεγε: «έτοιμη ήταν η μελέτη, στο συρτάρι της την άφησα”. Μου έλεγαν τότε: «Βγες και πες πως η μελέτη ήταν έτοιμη στα τέλη 2016». Εγώ έλεγα πως δεν μπορώ να βγω να το πω όσο υπάρχουν αγνοούμενοι. Σεβάστηκα τη διαδικασία» .

Η πρώην περιφερειάρχης σημείωσε πως βρήκε από τους προκατόχους της 50 μελέτες και κανένα έργο ενώ μίλησε και για το θέμα

της κλιματικής αλλαγής επαναλαμβάνοντας , ωστόσο, πως σε καμία περίπτωση, δεν αναζητά άλλοθι. «Να μην φτάσουμε στο σημείο να αρνηθούμε την κλιματική αλλαγή, δεν ψάχνω για άλλοθι αλλά ακόμα και ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στις συνέπειες της. Δεν την αρνιόμαστε αλλά δεν την έχουμε ως άλλοθι. Δουλέψαμε για την προστασία συμπολιτών μας.» τόνισε στην απολογία της σημειώνοντας πως δεν αντιλαμβάνεται τι εννοούν όσοι λένε ότι έπρεπε να ακούσει το «καμπανάκι» από τις πλημμύρες του 2015. Όπως χαρακτηριστικά είπε «την «καμπάνα» την βαρούσαμε εμείς ήδη από προεκλογική περίοδο και κάναμε ό, τι μπορούσαμε για να την υλοποιήσουμε. Μας έλεγαν ότι βάζουμε πολλά έργα και ότι μας ζητάνε οι δήμαρχοι το κάνουμε».

Η κυρία Δούρου δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από την έδρα ενώ της ζητήθηκε να διευκρινίσει εάν ισχύει ότι τον Οκτώβριο του 2014 είχε δηλώσει πως η Μάνδρα σε έξι μήνες θα έχει αντιπλημμυρικά έργα. Η κατηγορούμενη απαντώντας έκανε λόγο για δημοσίευμα που είναι «κομμένο και ραμμένο».

«Δεν υπάρχει αυτό. Είχα πει προεκλογικά ότι σε έξι μήνες θα έχουμε αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, ο οποίος εν πολλοίς υλοποιήθηκε» απάντησε η κυρία Δούρου η οποία δεν άφησε ασχολίαστη την κριτική που δέχθηκε για την αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση. «Δεν ξέρω πως ένα συνετός περιφερειάρχης θα έπρεπε μία τέτοια ημέρα να πάει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με τρέσες και βλεφαρίδες» είπε με δεικτικό τρόπο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Ιανουαρίου 2022 με τις απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων .

Παρακαλούμε περιμένετε ...