Ένταση έξω από το υπουργείο Παιδείας: Μαθητές και εκπαιδευτικοί αντιδρούν στα μέτρα για τον κορονοϊό στα σχολεία

Ένταση έξω από το υπουργείο Παιδείας: Μαθητές και εκπαιδευτικοί αντιδρούν στα μέτρα για τον κορονοϊό στα σχολεία

Δείτε εικόνες του Νews

Ένταση σημειώνεται τα τελευταία λεπτά έξω από το υπουργείο Παιδείας και ενώ σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών οι οποίοι αντιδρούν στον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία ενώ παράλληλα κάνουν λόγο για «ελλιπή μέτρα προστασίας από τον ιό».

Άτομα τα οποία είχαν παρεισφρήσει στην πορεία των μαθητών έχουν ξεκοπεί από τον κύριο όγκο της διαδήλωσης και βρίσκονται στο πάρκο το οποίο συνορεύει με το υπουργείο Παιδείας.

Τα εν λόγω άτομα ξηλώνουν αντικείμενα από το πάρκο και τα πετούν στον προαύλιο του υπουργείου.

Δείτε τις φωτογραφίες του News:

 

 

 

 

 

 

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση απαιτούν «εδώ και τώρα μέτρα αραίωσης στις τάξεις» και ζητούν άμεσες προσλήψεις καθηγητών αλλά και τη χρήση αιθουσών που υπάρχουν στα σχολεία και σε χώρους δήμων-Περιφερειών και παραμένουν αναξιοποίητες.

Παράλληλα οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν «δωρεάν και συχνά rapid test στα σχολεία σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με τους δήμους. Όχι μόνο self test ξέρουν όλοι πως δεν αρκούν. Να μην μπαίνουν απουσίες όταν ένας μαθητής είναι υποχρεωτική ή προληπτική καραντίνα, περιμένει αποτελέσματα τεστ. Να αυξηθεί το όριο απουσιών στη Γ’ λυκείου».

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος