«Αποχωρεί» ο Διομήδης αλλά επιμένουν οι βοριάδες

«Αποχωρεί» ο Διομήδης αλλά επιμένουν οι βοριάδες

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός

Μας εγκαταλείπει σιγά σιγά ο «Διομήδης» και βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός, επιμένουν όμως οι ισχυροί βοριάδες και οι χαμηλές θερμοκρασίες με τον παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πάντως, από αύριο και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός αναμένεται γενικά καλός, με αρκετό ήλιο στις περισσότερες περιοχές.

Βελτιωμένος καιρός στα δυτικά και βόρεια και λίγες ακόμα βροχές κατά τόπους στα ανατολικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη νότια νησιωτική χώρα, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα κεντρικά ημιορεινά, σύντομα όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Οι βοριάδες θα συνεχίσουν να πνέουν θυελλώδεις στο Αιγαίο έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τη νύχτα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρό στα βόρεια.

ΑΥΡΙΟ

Πολύ καλός καιρός, με λίγες βροχές μόνο στην Κρήτη και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Εξασθενημένοι βοριάδες που μόνο στο Ν. Αιγαίο θα φτάνουν ακόμα μέχρι το μεσημέρι τοπικά τα 8 μποφόρ και άνοδος θερμοκρασίας, έως 7-9 βαθμούς στα βόρεια, έως 10-13 στα υπόλοιπα, τις πρωινές και βραδινές ώρες όμως θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, στα βόρεια κατά τόπους ισχυρός.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Αρκετή ηλιοφάνεια, με λίγες συννεφιές μόνο στα ανατολικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, κυρίως από το μεσημέρι. Ακόμα πιο εξασθενημένοι βοριάδες 4-6 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7, ενώ θ’ ανέβει άλλο λίγο η θερμοκρασία, θα έχουμε όμως και παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά, τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Διατηρείται ο καλός καιρός, με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές μόνο στα ανατολικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Νοτιάδες 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο, βοριάδες 4-6 στο Αιγαίο και στα νότια τμήματα τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα και μικρή πτώση θερμοκρασίας, με παγετό στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.