Καθαρίστηκαν οι δρόμοι στον ορεινό όγκο Ολύμπου και Κισσάβου – Συνεχής αποχιονισμός

Καθαρίστηκαν οι δρόμοι στον ορεινό όγκο Ολύμπου και Κισσάβου – Συνεχής αποχιονισμός

Δείτε σε ποια τμήματα της Θεσσαλίας έχει αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία

Χωρίς σταματημό εργάζονται τα συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας στις περιοχές όπου χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία. Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι αποχιονισμοί στο σύνολο του ορεινού όγκου του Ολύμπου και του Κισσάβου, προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.

Τα μηχανήματα θα συνεχίσουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός όλου του επαρχιακού οδικού δικτύου Φαρσάλων από φερτά υλικά και ύδατα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έργα αποκατάστασης σε Σταυρό και Βαμβακού, σε σημεία του οδικού δικτύου που είχαν διανοιχτεί με σκοπό την εκτόνωση των πλημμυρικών φαινομένων.

Στην Υπέρεια τα μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να επιχειρήσουν μόλις υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων. Στην περιοχή του Δαμασίου αποκατέστησαν την προσβασιμότητα σε κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, ενώ καθαρισμοί έγιναν επίσης σε Αργυροπούλι, Δελέρια και Ροδιά.

Στα παράλια του Δήμου Αγιάς αποκατέστησαν την κυκλοφορία στον παραλιακό άξονα, απομακρύνοντας φερτά υλικά λόγω της θαλασσοταραχής.

Οκτώ μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούσαν από χθες το πρωί μέχρι σήμερα, Τετάρτη, στο ρέμα Συκουριώτη για την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού του Καλοχωρίου και ποιμνιοστασίων.

Καθαρίστηκαν οι δρόμοι Τέμπη – Ιτέα, Τέμπη – Αμπελάκια και Γόννοι – Καλλιπεύκη.

Στο Δέλτα Πηνειού διανοίχτηκε η έξοδος προς τη θάλασσα για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε Μεσάγγαλα, Καστρί Λουτρό και Καράβια.

Στο μέτωπο του αποχιονισμού, τα μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν από χθες το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στο σύνολο του ορεινού όγκου Ολύμπου και Κισσάβου διατηρώντας τους δρόμους ανοιχτούς.