Σοφία Μπεκατώρου για τις κακοποιήσεις στην ιστιοπλοΐα: Και μόνο που ακούω Ομοσπονδία βγάζω σπυριά

Σοφία Μπεκατώρου για τις κακοποιήσεις στην ιστιοπλοΐα: Και μόνο που ακούω Ομοσπονδία βγάζω σπυριά

«Χρόνια υπάρχει ένα κλίμα εκφοβισμού, δεν έχουμε λειτουργήσει ποτέ ως συνεργάτες»

Πρωτοπόρος υπήρξε η Σοφία Μπεκατώρου στις καταγγελίες για το ελληνικό #metoo πριν από ένα χρόνο. Σήμερα, ήρθε η ώρα της πρώτης δίκης για τον προπονητή της ιστιοπλοΐας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας του. Η Σοφία Μπεκατώρου είναι μάρτυρας στη δίκη και με αφορμή όλες αυτές τις εξελίξεις, το απόγευμα της Τετάρτης βρέθηκε στο Στούντιο 4 και εξαπέλυσε μύδρους κατά της Ομοσπονδίας

«Μετά από την πρώτη εβδομάδα που πέρασε, δεν το ξανασκέφτηκα ποτέ για τα επόμενα 18 χρόνια. Αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσω. Δεν το ξεχνάς, αλλά κάνεις σαν να μην υπάρχει. Δεν πάει ποτέ η σκέψη σου εκεί γύρω.

Θυμάμαι ακριβώς τι ρούχα φόραγα. Τώρα που ανέσυρα όλο το γεγονός, θυμάμαι όλες τις λεπτομέρειες. Το είχα πει στον σύντροφό μου που είχαμε σχέση εκείνη την εποχή, είπε η Μπεκατώρου και συνέχισε:

«Εκείνη τη στιγμή εγώ ήμουν μέλος μιας ομάδας. Μόλις είχαμε προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Το γεγονός ότι εγώ μπορεί να στερούσα από την ομάδα μου να συμμετάσχει για κάτι που δεν μπορούσα να αποδείξω, στα μάτια μου ήταν τεράστιο το πλήγμα. Δεν μπορούσα να το κάνω αυτό», είπε η Σοφία Μπεκατώρου.

«Και μόνο που ακούω ομοσπονδία, μπορεί να βγάλω σπυριά. Χρόνια υπάρχει ένα κλίμα εκφοβισμού, δεν έχουμε λειτουργήσει ποτέ ως συνεργάτες. Υπάρχουν κάποιες καλές στιγμές, αλλά είναι τόσες λίγες σε σχέση με τις κακές… Πέρασα ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα περιβάλλον κακοποιητικό».