Κορονοϊός: Παράταση των μέτρων έως τις 23 Ιανουαρίου – Η εισήγηση της επιτροπής

Κορονοϊός: Παράταση των μέτρων έως τις 23 Ιανουαρίου – Η εισήγηση της επιτροπής

Η Λοιμωξιολόγοι εκτίμησαν τα στοιχεία από την εξέλιξη της πανδημίας - Ποια είναι τα μέτρα

Την παράταση των υφιστάμενων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού κατά μία εβδομάδα, δηλαδή έως τις 23 Ιανουαρίου 2022 εισηγείται η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται, ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα εξής:

  • Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.
  • Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.
  • Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

Όσον αφορά στην απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ κλπ), οι ειδικοί έκριναν ότι, παρά την πρόθεση της κυβέρνησης να επιτραπεί, να συνεχιστεί το μέτρο έως τουλάχιστον και τις 23 Ιανουαρίου.