Υπόθεση βιασμού 11χρονης αθλήτριας: Στο εδώλιο ο προπονητής της ιστιοπλοΐας

Υπόθεση βιασμού 11χρονης αθλήτριας: Στο εδώλιο ο προπονητής της ιστιοπλοΐας

Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται αμέσως μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου

Ένα περίπου χρόνο μετά την σοκαριστική καταγγελία αθλήτριας ότι βιάστηκε στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών από τον προπονητή της ο 39χρονος θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 39χρονος, ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή από τον Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με την 22χρονη σήμερα αθλήτρια την κακοποίησε σεξουαλικά το 2011 ενώ την προπονούσε στην ιστιοπλοΐα.

Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται αμέσως μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για περιπτώσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων στο χώρο του αθλητισμού. Η νεαρή κοπέλα προχώρησε σε αποκαλύψεις ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα και αμέσως μετά εκδόθηκε ένταλμα σε βάρος του προπονητή ο οποίος συνελήφθη στην Σάμο όπου διέμενε.

«Δεν υπήρχε καμία συναίνεση από την πλευρά μου. Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και θα καταστρέψει την οικογένειά μου, αν μιλούσα και αποκάλυπτα τι μου έκανε» είχε πει στην κατάθεσή της η νεαρή κοπέλα η οποία ενώ ήταν ανήλικη, το 2013, είχε μιλήσει στους γονείς της για τα όσα είχε υποστεί από τον προπονητή της και εκείνοι αφού ενημέρωσαν τον Ναυτικό Όμιλο, όπου εργαζόταν ο κατηγορούμενος, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Ο 39χρονος κατηγορούμενος στην απολογία του είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται ισχυριζόμενος ότι είχε δεσμό με την ανήλικη αθλήτρια με σκοπό, μάλιστα, το γάμο.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει ομολογήσει ότι συνέχιζε τις επαφές με την ανήλικη μέχρι το 2013, όταν τον ενημέρωσαν από τον Ναυτικό Όμιλο ότι διακόπτεται η συνεργασία τους.

«Εγώ κατάλαβα ότι με κάρφωσαν στον όμιλο οι γονείς της. Στη συνέχεια πήγα και βρήκα τον πατέρα και την μητέρα της έξω απ’ αστυνομικό τμήμα. Εκεί ήταν και η αθλήτρια στεναχωρημένη και κλαμένη. Στη συνέχεια όλη την ημέρα προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τους γονείς της, αλλά δεν το σήκωναν. Κάποια στιγμή σήκωσε το τηλέφωνο η μητέρα, η οποία μου είπε «ένα χρόνο σεξουαλική επαφή, ρε αλήτη;» και μου το έκλεισε» ανέφερε στην απολογία του.

Ο εισαγγελέας που εισηγήθηκε την παραπομπή του κατηγορούμενου προπονητή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ήταν καταπέλτης καθώς ανέφερε πως «χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του.

Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».