Κορονοϊός: Κι επίσημα πλέον η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού για 7 μήνες χωρίς την τρίτη δόση

Κορονοϊός: Κι επίσημα πλέον η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού για 7 μήνες χωρίς την τρίτη δόση

Ξεκινάει η εφαρμογή του από 1η Φεβρουαρίου και αφορά τους 18 ετών και άνω

Επίσημο έγινε πλέον το νέο μέτρο που αφορά το πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, αφού εκδόθηκε η ΚΥΑ για την λήξη του στους 7 μήνες εάν ο πολίτης, δεν έχει λάβει και την ενισχυτική δόση του εμβολίου. Από την 1η Φεβρουαρίου και μετά και χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς όσοι δεν έχουν κάνει και την ενισχυτική δόση θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

«Από την 1/2/2022 και χωρίς τον ηλικιακό περιορισμό (...) όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον 7 μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων από την χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας για το νέο αυτό μέτρο στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι αφορά περίπου 500.000. Διαβεβαίωσε ότι τα ραντεβού εμβολιασμού είναι επαρκέστατα προκειμένου όσοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου να κάνουν και την τρίτη δόση.
Διαβάστε την απόφαση ΕΔΩ, ενώ το συγκεκριμένο απόσπασμα βρίσκεται στην σελίδα 273 του ΦΕΚ.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...