Κορονοϊός: Έρχεται μέχρι τη Δευτέρα η επίταξη των ιδιωτών γιατρών

Κορονοϊός: Έρχεται μέχρι τη Δευτέρα η επίταξη των ιδιωτών γιατρών

Το είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Από σήμερα και έως την ερχόμενη Δευτέρα το αργότερο θα έχουν παραδοθεί τα φύλλα πορείας για την επίταξη των ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν από την νόσηση περίπου 2.000 υγειονομικών από κορονοϊό.

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας στην ενημέρωση των συντακτών την Τετάρτη, ξεκινούν επιτάξεις ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας. Σε ερώτηση για τους χιλιάδες υγειονομικούς που νοσούν με κορονοϊό εξαιτίας της μεγάλης μετάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον, η κυρία Γκάγκα δήλωσε ότι το ποσοστό του είναι σχετικά μικρό αλλά «χρειάζονται όλοι αυτή τη στιγμή».

«Προχωράμε σε επιτάξεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν τώρα. Και βοηθάει επίσης και ο ιδιωτικός τομέας με κλίνες για νοσηλείες ασθενών με Covid» πρόσθεσε.

«Και η αλήθεια είναι ότι αυτό που πιέζεται πάρα πολύ είναι τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων. Πιέζονται πάρα πολύ» υπογράμμισε η Μίνα Γκάγκα και απηύθυνε έκκληση για rapid test σε οποιαδήποτε δομή και όχι στο νοσοκομείο.