Κορονοϊός: Ολοταχώς για νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – Πάνω από 50.000

Κορονοϊός: Ολοταχώς για νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – Πάνω από 50.000

Η Όμικρον παρουσιάζει πρωτόγνωρη μεταδοτικότητα

Νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Τρίτη ο ΕΟΔΥ, στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον που σαρώνει τη χώρα.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα ξεπεράσει το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ των εργαστηριακών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου που καταγράφηκαν στις 31 Δεκεμβρίου και ήταν 40.560 και όλα δείχνουν πως θα ξεπεράσει τις 50.000 νέες μολύνσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στη σημερινή ενημέρωση στη νέα μετάλλαξη Όμικρον, σημείωσε: «Μείζον ζήτημα στο ξεκίνημα του νέου χρόνου, αποτελεί η μετάλλαξη Ο που σαρώνει, πια, ολόκληρο τον πλανήτη και σπάει κάθε ρεκόρ κρουσμάτων και στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας. Στη χώρα μας -όπου είναι ήδη κυρίαρχη- όσο και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Παρουσιάζει πρωτόγνωρη μεταδοτικότητα, αλλά -όπως φαίνεται τόσο από την εμπειρία που έχουμε από άλλες χώρες που προηγούνται, όσο και από τις πρώτες εκτιμήσεις των επιστημόνων- επωάζεται γρήγορα και προκαλεί χαμηλότερη νοσηρότητα. Φέρνει δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα, αλλά λιγότερες νοσηλείες σε σχέση με όλες τις προηγούμενες μεταλλάξεις. Πλήττει μέχρι σήμερα κυρίως τους νέους ηλικίας 18 έως 34 ετών, με αποτέλεσμα να μειωθεί η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων στα 29 έτη.