Κορονοϊός – Θωμαΐδης: Πενταπλασιάστηκε το ιικό φορτίο στην Αττική σε 20 μέρες – Ίσως και 20.000 τα κρούσματα σήμερα μόνο στην Αθήνα

Κορονοϊός – Θωμαΐδης: Πενταπλασιάστηκε το ιικό φορτίο στην Αττική σε 20 μέρες – Ίσως και 20.000 τα κρούσματα σήμερα μόνο στην Αθήνα

«Η διασπορά ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου» - Πότε θα υπάρξει η κορύφωση του κύματος

Νέα έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς η εικόνα από τα λύματα, δείχνει πως το ιικό φορτίο έχει πενταπλασιαστεί μέσα σε 20 ημέρες, μόνο στην Αττική.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας Νίκο Θωμαΐδη είναι πολύ πιθανό τα νέα κρούσματα κορονοϊού στο Λεκανοπέδιο να ξεπεράσουν τις 20.000 σήμερα.

«Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί» τόνισε ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας στο MEGA, συμπληρώνοντας παράλληλα πως «δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά σίγουρα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα».

«Η διασπορά ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα δείγματα των λυμάτων και μέσα στην εβδομάδα προ Χριστουγέννων έγινε η πρώτη αύξηση, που κορυφώθηκε το τριήμερο των Χριστουγέννων».

«Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια πότε θα γίνει η κορύφωση του κύματος, αλλά φαίνεται ότι όπως εξελίσσεται μπορεί να είναι περίπου στις 20 Ιανουαρίου, αλλά μπορεί να έρθει και πιο γρήγορα, γιατί έχει γρήγορη εξέλιξη».