Άρτα: Σε σταθερή κατάσταση ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε – Αφαιρέθηκε από τους χειρουργούς το 1/3 του ενός πνεύμονα

Άρτα: Σε σταθερή κατάσταση ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε – Αφαιρέθηκε από τους χειρουργούς το 1/3 του ενός πνεύμονα

Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια, ενώ ο έφηβος σκότωσε κατά λάθος στο κυνήγι τον θείο του - Έγκυος στον 8ο μήνα η μητέρα του νεαρού

Μια απίστευτη τραγωδία ζει η οικογένεια από την Άρτα, καθώς το κυνήγι για αγριογούρουνα που είχαν πάει τα μέλης κατέληξε σε κατά λάθος σκοτωμό του θείου. Το ανήλικο παιδί είχε πάει γμαζί με τον πατέρα του και τους δύο θείους στην περιοχή Μικρό Φράγμα, όταν σε ενέδρα που είχαν στήσει για να πιάσουν αγριογούρουνα, κατά λάθος πυροβόλησε τον θείο του.

Ο 16χρονος, βλέποντας τον 33χρονο θείο του νεκρό, σοκαρισμένος και μην αντέχοντας το βάρος του φόνου, έστρεψε την κάννη του όπλου πάνω του και αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος.

«Το παιδί ένιωσε εκείνη την στιγμή σοκ, ένιωσε τύψεις και γύρισε και αυτοπυροβολήθηκε. Ελπίζουμε ο Θεός να βάλει το χέρι του, να πάνε όλα καλά, να γίνει τουλάχιστον το παιδί καλά», είπε στην εκπομπή «Live News» του  Mega ο πρόεδρος κοινότητας Μεσοπύργου Άρτας, Παναγιώτης Στασινός.

Ο ανήλικος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, ενώ τραγική φιγούρα ο 58χρονος πατέρας του που αντίκρυσε τον αδερφό του νεκρό και λίγα λεπτά αργότερα είδε το παιδί του να αυτοπυροβολείται.

«Ο 16χρονος Γιάννης ο Θεός να βάλει το χέρι του να γίνει καλά το παιδί, βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας που η κατάστασή του είναι σταθερή. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια».

Σήμερα η κηδεία του θείου 

Την ώρα που ο ανήλικος μαθητής παλεύει για τη ζωή και ο 33χρονος θείος του κηδεύεται, ο 58χρονος πατέρας του συνελήφθη για παραμέληση ανήλικου και για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ η μητέρα του σε λίγες μέρες θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο αδερφάκι του. Παράλληλα, ο πατέρας του 16χρονου νοσηλεύεται αυτή την στιγμή με σοβαρό καρδιακό πρόβλημα.

«Η μαμά του είναι έγκυος 8–9 μηνών στο παιδί. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, ο Θεός να βάλει το χέρι του, είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση όλοι».

Η τοπική κοινότητα του Μεσοπύργου Άρτας είναι σοκαρισμένη και όλοι προσεύχονται να σωθεί ο 16χρονος μαθητής.

«Ο μικρός είναι καλά, έχει σταθεροποιηθεί η κατάστασή του μετά από ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο. Ελπίζουμε τις επόμενες 48 ώρες να μπορέσουμε να τον αποσωληνώσουμε. Οι χειρουργοί αφαίρεσαν το 1/3 του ενός πνεύμονα. Τα σκάγια ήταν 2,3 χιλιοστά από την καρδιά του» εξήγησε ο Χριστόδουλος Ναθαναήλ, συντονιστής διευθυντής ΜΕΘ Άρτας