Καπραβέλος: «Λεβεντοκόπανοι» όσοι κάνουν πάρτι – Χάνονται συνέχεια άνθρωποι

Καπραβέλος: «Λεβεντοκόπανοι» όσοι κάνουν πάρτι – Χάνονται συνέχεια άνθρωποι

«Ο τρόμος ο δικός μου είναι η μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας» τόνισε ο εντατικολόγος

Εξοργισμένος με όσους αψήφησαν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού την Πρωτοχρονιά και διασκέδασαν σε κέντρα διασκέδασης ή σε αυτοσχέδια πάρτι χωρίς να τηρήσουν τους περιορισμούς, εμφανίστηκε ο Διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open, ότι «θρηνούμε νεκρούς, χάνονται συνέχεια άνθρωποι. Αυτό δεν είναι λεβεντιά. Είναι λεβεντοκόπανοι, όπως έλεγε και ο παππούς μου». «Ο τρόμος ο δικός μου είναι η μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας» είπε ακόμα και συνέχισε: «Δεν θα υπάρχουν νοσοκομεία, θα κλείσουν τα νοσοκομεία».

Παράλληλα τόνισε πως και οι 48 ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» είναι κατειλημμένες από περιστατικά COVID, ενώ πλέον λιγοστεύει το προσωπικό λόγω της επέλασης και της υψηλής μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον. Ο κ. Καπραβέλος έκανε λόγο και πάλι για υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ εμφανίστηκε υπέρ της παράτασης του ανοίγματος των σχολείων, μέχρι «να δούμε πώς θα μεταφραστεί αυτή η πίεση των κρουσμάτων» σε νοσηρότητα και νοσηλείες, όπως είπε.

Αναφορικά με την περίπτωση της 16χρονης που διασωληνώθηκε, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι «ανταποκρίνεται στη θεραπεία», αλλά «ο δρόμος είναι μακρύς».

Παρακαλούμε περιμένετε ...