Πρωτοχρονιά με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας

Πρωτοχρονιά με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας

Έως και τους 21 βαθμούς θα φθάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν αύριο Πρωτοχρονία σε ολόκληρη τη χώρα, με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση έως 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, αύριο 1η Ιανουαρίου 2022 περιμένουμε ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16, στην Ήπειρο από 0 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 17, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 4 έως 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις που στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στο Θερμαϊκό 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερες.

Έως και τους 21 βαθμούς η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι θερμές αέριες μάζες που έχουν καλύψει τις τελευταίες ημέρες την Δυτική και Κεντρική Ευρώπη, θα κινηθούν προς τη χώρα μας, προκαλώντας αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα κορυφωθεί την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022, με μέγιστες τιμές που ενδέχεται να φτάσουν τοπικά τους 20-21 βαθμούς Κελσίου.