Φθιώτιδα: Έκλεβαν από χρήματα έως ρούχα και τρόφιμα από σπίτια

Φθιώτιδα: Έκλεβαν από χρήματα έως ρούχα και τρόφιμα από σπίτια

Εξιχνιάσθηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε διάφορες περιοχές του νομού

Δύο αλλοδαποί εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται ήδη στη φυλακή, είναι οι δράστες κλοπών και φθορών σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.

Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει χρήματα, εργαλεία, είδη ένδυσης, τρόφιμα και άλλα αντικείμενα των παθόντων. Ο ένας είχε συλληφθεί στην Εύβοια, στα τέλη του περασμένου μήνα και είναι έγκλειστος σε φυλακές της χώρας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. Συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας εξιχνιάσθηκαν συνολικά 12 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.

Έπειτα από συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, ταυτοποιήθηκαν οι δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορές κατ’ εξακολούθηση, τελεσμένες και σε απόπειρα. Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο οι δύο δράστες ενέχονται στη διάπραξη έξι κλοπών και έξι αποπειρών κλοπής από οικίες.

Συγκεκριμένα, διέπραξαν δύο κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής στη Δίβρη, κλοπή και δύο απόπειρες κλοπής στην περιοχή του Παλαιοχωρίου, τρεις κλοπές στις περιοχές των Καμένων Βούρλων, της Αγίας Τριάδας και του Λιμογαρδίου αντίστοιχα, δύο απόπειρες κλοπής στις περιοχές του Νεοχωρίου Δομοκού και του Φραντζόμυλου αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν ως υποψήφιους στόχους τους οικίες, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, ενώ εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, παραβιάζοντας τα παράθυρά τους, με τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρήματα, εργαλεία, είδη ένδυσης, τρόφιμα και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 4.500 ευρώ.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας .