Απαγωγή επιχειρηματία στην Πεντέλη: Λύτρα ζήτησαν οι δράστες – Πού στρέφονται οι έρευνες

Απαγωγή επιχειρηματία στην Πεντέλη: Λύτρα ζήτησαν οι δράστες – Πού στρέφονται οι έρευνες

Τι δείχνει ο χρόνος που επικοινώνησαν μετά την αρπαγή του 40χρονου και το ύψος του ποσού που ζήτησαν

Λύτρα ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ φέρεται να ζητούν οι απαγωγείς του επιχειρηματία στην Πεντέλη, σε επικοινωνία που είχαν με τον αδελφό του ιδιοκτήτη εταιρείας ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Οι άγνωστοι δράστες φαίνεται πως είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του επιχειρηματία στο Ντράφι. Όταν τον είδαν να πλησιάζει, τον αιφνιδίασαν, τον έβγαλαν από το αυτοκίνητό του, τον έβαλαν στο δικό τους και εξαφανίστηκαν. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν οι δράστες να παρακολουθούσαν τον επιχειρηματία, από την ώρα που επέστρεφε από την ταβέρνα στα Λιόσια και επέλεξαν να εφαρμόσουν το σχέδιό τους, όταν ο 40χρονος βρέθηκε σε ερημική περιοχή, για να μην υπάρχουν μάρτυρες.

Ο επιχειρηματίας έφυγε από ταβέρνα λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στο Πικέρμι, εξαφανίστηκε, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκαν δύο καμένα αυτοκίνητα στην περιοχή των Σπάτων. Ο επιχειρηματίας την ώρα που έπεσε θύμα αρπαγής, μιλούσε στο κινητό τηλέφωνό του με φίλο του, ο οποίος, σύμφωνα με την κατάθεσή του, άκουσε τους δράστες. Η ΕΛ.ΑΣ. χειρίζεται την υπόθεση κάτω από άκρα μυστικότητα, όπως γίνεται, άλλωστε, διεθνώς σε αντίστοιχα περιστατικά.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλο, με βάση τα πρώτα δεδομένα της υπόθεσης, ο σύντομος χρόνος στον οποίο επικοινώνησαν οι δράστες και το ύψος των λύτρων που ζητούν, δείχνουν ότι μάλλον πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, όχι μεγάλης οργάνωσης. Ζητούμενο παραμένει, το εάν υπάρχει και το πού βρίσκεται το κρησφύγετο των δραστών, όπως και το εάν κρατούν εκεί τον επιχειρηματία ή σε άλλο σημείο.

Σημειώνεται, ότι το 2020 είχαν εισβάλει επίδοξοι ληστές στην επιχείρηση ανταλλακτικών αυτοκινήτων που διατηρεί ο επιχειρηματίας και είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει τον αδελφό του.