H ψηφιακή ταυτότητα ενεργοποιήθηκε στο Covid Free Wallet – Πώς λειτουργεί

H ψηφιακή ταυτότητα ενεργοποιήθηκε στο Covid Free Wallet – Πώς λειτουργεί

Δεν αντικαθιστά την ταυτότητα

Πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών κατά τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης κάνει η προσθήκη της ψηφιακής ταυτότητας στην εφαρμογή Covid-Free Wallet, όπως τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

«Παρατηρήθηκε ότι υπήρχε μια δυσκολία στους ελέγχους του πιστοποιητικού, καθώς έπρεπε οι πολίτες έπρεπε να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά τους προκειμένου να γίνεται η ταυτοποίηση. Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε, προστατεύοντας και τα προσωπικά δεδομένα, κάναμε ένα απόσπασμα της αστυνομικής ταυτότητας που περιέχει μόνο την φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και την ημερομηνία γέννησης», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργαντάς.

«Από σήμερα αυτό θα είναι ενσωματωμένο στο υπάρχον πιστοποιητικό. Στη μια σελίδα θα δείχνει πιστοποιητικό (εμβολιασμού) και στην επόμενη θα φαίνονται τα στοιχεία της ταυτότητας».

Σύμφωνα με όσα εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς η συγκεκριμένη εφαρμογή που τέθηκε σε λειτουργία δεν αντικαθιστά την ταυτότητα αλλά χρησιμοποιείται μόνο για τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης στα καταστήματα και όπου αλλού χρειάζεται.

Oι χρήστες της εφαρμογής θα πρέπει να ξανακατεβάσουν στο κινητό τους την αναβαθμισμένη εφαρμογή Covid-Free Wallet μέσω Google Play Store και Apple App Store και να προσθέσουν τα ψηφιακά έγγραφα που απαιτούνται.