Προφυλακίστηκε ο Ιρακινός κατηγορούμενος για συμμετοχή στον ISIS

Προφυλακίστηκε ο Ιρακινός κατηγορούμενος για συμμετοχή στον ISIS

Ο 40χρονος είχε συλληφθεί ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεταναστών και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 40χρονος Ιρακινός που συνελήφθη για συμμετοχή στον ISIS.

Ο κατηγορούμενος, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, το μεσημέρι πέρασε το κατώφλι της αρμόδιας ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για τα αδικήματα της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, ανθρωποκτονίες στην αλλοδαπή.

Μετά την απολογία του 40χρονου ανακρίτρια και εισαγγελέας, ομόφωνα, αποφάσισαν την προφυλάκιση του. Ο Ιρακινός συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 40χρονος είχε πιαστεί και πάλι στην τσιμπίδα των αρχών στις 7 Δεκεμβρίου από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων και τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και εγγυοδοσίας.