Βροχερός ο καιρός έως την Πέμπτη – Πρωτοχρονιά με ηλιοφάνεια

Βροχερός ο καιρός έως την Πέμπτη – Πρωτοχρονιά με ηλιοφάνεια

Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά τις επόμενες ημέρες

Βροχερός θα είναι ο καιρός από αύριο Τρίτη 28 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, όμως από Παρασκευή βελτιώνεται και η Πρωτοχρονιά θα είναι ηλιόλουστη με θερμοκρασία που θα πλησιάσει τους 20 βαθμούς στα νότια.

Ειδικότερα, την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη και πρόσκαιρα το πρωί στη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στη Θράκη, τα νησιά του
ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι αρχικά στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι 6 μποφόρ βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.