Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που εισηγείται η Επιτροπή – Στις 17:30 οι ανακοινώσεις

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που εισηγείται η Επιτροπή – Στις 17:30 οι ανακοινώσεις

Χώροι διασκέδασης, γήπεδα και εργασιακοί χώροι βρίσκονται στο επίκεντρο των εισηγήσεων των ειδικών

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τα νέα περιοριστικά μέτρα που εισηγούνται, ενόψει της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Ήδη οι προτάσεις τους βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός με τους συναρμόδιους υπουργούς θα αποφασίσουν ποια μέτρα θα υιοθετηθούν και αν κάποια απ' αυτά ή όλα θα εφαρμοστούν πριν ή μετά την Πρωτοχρονιά. Στις 17:30 αναμένονται ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνονται, είναι:

  • Ωράριο στη διασκέδαση, με πέρας λειτουργίας των καταστημάτων τις 24:00, μόνο για εμβολιασμένους πολίτες. Θα επιτρέπονται μόνο οι καθήμενοι, έως έξι σε αριθμό ανά τραπέζι, ενώ συζητείται ακόμα το τι θα γίνει με τη μουσική.
  • Τα γήπεδα θα έχουυν 10% πληρότητα και θα επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή μόνο σε εμβολιασμενους, με πλαφόν θεατών τους 1.000 η 2.000
  • Χρήση διπλή μάσκας ή υψηλής προστασίας θα απαιτείται για τους εργαζόμενους στην εστίαση και τα νοσοκομεία
  • Στο ελάχιστο θα μειωθούν οι επισκέπτες στα νοσοκομεία
  • Εφαρμογή της τηλεργασίας στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό
  • Απαγόρευση των σχολικών εκδρομών
  • Νέα συζήτηση για τα σχολεία θα γίνει από την επόμενη εβδομάδα

«Βγαίνουμε από το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και να πάρουμε τα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπροστά στις κάμερες, στο πλαίσιο της καθιερωμένης μηνιαίας ενημέρωσης της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.