Τραγωδία με μετανάστες στην Πάρο: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ως διακινητές

Τραγωδία με μετανάστες στην Πάρο: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ως διακινητές

Διαπιστώθηκε ότι πήραν 9.000 ευρώ από κάθε μετανάστη για το ταξίδι που εξελίχθηκε σε εφιάλτη

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν ως διακινητές των μεταναστών που επέβαιναν στο ιστιοφόρο, το οποίο ναυάγησε βορειοδυτικά της Πάρου, παρασύροντας στον θάνατο 16 ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, ένας 40χρονος και δύο 31χρονοι φέρονται ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους, που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία, με το αντίτιμο των 9.000 ευρώ κατά κεφαλή. Οι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράνομη διακίνηση και μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία, πρόκληση ναυαγίου, ανθρωποκτονία με δόλο και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία, που έχουν προκύψει, όχι μόνο από την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και από όλες τις υποθέσεις των τελευταίων ημερών που κατέληξαν τραγικά, προκειμένου να ανευρεθούν και διασυνδεθούν και άλλα μέλη των οργανωμένων κυκλωμάτων που θέτουν σε κίνδυνο και πνίγουν τις ανθρώπινες ζωές με μοναδικό στόχο των διακινητών το παράνομο κέρδος.