Κορονοϊός: 37.000 είναι τα ενεργά κρούσματα στη χώρα – Τρεις στους 4 νοσηλευόμενους είναι κάτω των 50 ετών

Κορονοϊός: 37.000 είναι τα ενεργά κρούσματα στη χώρα – Τρεις στους 4 νοσηλευόμενους είναι κάτω των 50 ετών

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 33 μολύνσεις της Όμικρον στην Ελλάδα - «Τις τελευταίες τρεις ημέρες παρατηρείται αυξητική τάση στο επιδημιολογικό φορτίο», τόνισε η Βάνα Παπαευγγέλου

Τα κρούσματα σήμερα ήταν αυξημένα και είναι σημαντικό να προσέχουμε. «Αισθανόμαστε Χριστούγεννα αλλά παράλληλα προσέχουμε», ήταν το μήνυμα της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

«Τις τελευταίες τρεις ημέρες παρατηρείται αυξητική τάση στο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας», ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

37.000 είναι τα ενεργά κρούσματα με πτώση στα 33 έτη.

Λακωνία, Χανιά και Ρέθυμνο παρουσιάζουν σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Τρεις στους 4 νοσηλευόμενους είναι κάτω των 50 ετών.

«Βρισκόμαστε σε φάση όπου η υποχρεωτικότητα και τα προστατευτικά μέτρα πρέπει να συμπληρωθούν και πολλά είναι τα αυτονόητα», είπε η κ. Παπαευαγγέλου και τόνισε: «Το στέλεχος Όμικρον είναι αρκετά μεταδοτικό και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας. Συχνή χρήση τεστ, χρήση μάσκας, αποφυγή συγχρωτισμού και επιλέγουμε προσεκτικά με ποιους θα διασκεδάσουμε τις ημέρες των εορτών».

Ζαούτης: Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 33 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

«Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 33 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα», ανέφερε ο Θεοκλής Ζαούτης πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, εκ των οποίων τα 18 εντοπίστηκαν στην Κρήτη.

Όπως τονίζεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν και 98 ύποπτα κρούσματα. Ο κ. Ζαούτης εκτίμησε ότι τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα.