Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα

Βελτίωση με άνοδο της θερμοκρασίας

Από σήμερα μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα κρατηθούν στα πολύ βόρεια τμήματα της Ευρώπης κι επομένως θα επικρατήσει γενικά ήπιος καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας που τα Χριστούγεννα θα φτάσει και τους 17-19, πιθανόν τοπικά και 20 βαθμούς στα νότια.

Το Σάββατο ανήμερα των Χριστουγέννων στο Ιόνιο, τα δυτικά και το Ανατολικό και Ν. Αιγαίο θα έχουμε ασθενείς βροχές και από το βράδυ και κατά τη διάρκεια της Κυριακής στα δυτικά θα έχουμε και κάποιες καταιγίδες, ενώ τη Δευτέρα θα έχουμε περισσότερες βροχές και καταιγίδες στις παραπάνω περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα το Σάββατο θα επικρατεί ηλιοφάνεια, λίγες συννεφιές την Κυριακή και τη Δευτέρα λίγες τοπικές βροχές.

Οι νοτιάδες το Σάββατο δε θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ, την Κυριακή θα ενισχυθούν στα 4-6 και το βράδυ στο Ιόνιο 7 μποφόρ και τη Δευτέρα στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανεβαίνει σταδιακά μέχρι και την Κυριακή, φτάνοντας και τους 18-20 βαθμούς τοπικά, ενώ τη Δευτέρα δε θα αλλάξει σημαντικά. Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες μεν το μεσημέρι, το βράδυ βέβαια θα κάνει χειμωνιάτικο κρύο.