Μετάλλαξη Όμικρον: Τι θα ισχύει με το τέστινγκ στο ρεβεγιόν – Εν αναμονή των αποφάσεων της Επιτροπής

Μετάλλαξη Όμικρον: Τι θα ισχύει με το τέστινγκ στο ρεβεγιόν – Εν αναμονή των αποφάσεων της Επιτροπής

Η Όμικρον αλλάζει το σχεδιασμό και φέρνει αυστηρότερα μέτρα

Με υποχρεωτικό rapid test για την είσοδο σε όλους τους κλειστούς χώρους θα γίνει το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς υπό τον φόβο της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ άγνωστο είναι τι θα αποφασιστεί για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων.

Με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για εκθετική αύξηση κρουσμάτων της Όμικρον τις επόμενες εβδομάδες και στη χώρα μας σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις και οι σχεδιασμοί για να στηθεί ανάχωμα στη διασπορά που απειλείται μέσω των μαζικών εορτασμών.

Το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων δόθηκε χθες με τον υπουργό Υγείας να απορρίπτει το ενδεχόμενο ενός lockdown και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σκιαγραφεί ως «έκτακτο και προσωρινό» αλλά βασικό μέτρο στο τραπέζι τα rapid test στους εμβολιασμένους για την είσοδο τους σε κλειστούς χώρους τις εορταστικές μέρες, με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους.

Σε κάθε περίπτωση το κυβερνητικό επιτελείο περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση, όπου σήμερα θα υπάρξουν οι συσκέψεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Οι επιστήμονες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την ταχεία επέλαση της Όμικρον για την οποία έχει διαπιστωθεί η αυξημένη της μεταδοτικότητα που διπλασιάζει τα κρούσματα κάθε δύο ημέρες.