Δημοσκόπηση Open: Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για το 2022 – Τι φοβούνται περισσότερο

Δημοσκόπηση Open: Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για το 2022 – Τι φοβούνται περισσότερο

Πώς κρίνουν οι πολίτες για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες για το νέο έτος, με την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και τα οικογενειακά οικονομικά τους να τους προβληματίζει περισσότερο, ενώ σχεδόν δύο στους τρεις δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το Open.

Ειδικότερα, στο ερώτημα "πιστεύετε ότι το 2022 θα είναι για την Ελλάδα καλύτερο ή χειρότερα από το 2021", το 41% απαντά χειρότερο, το 20% το ίδιο, ενώ το 34% πιστεύει ότι θα είναι καλύτερο και το 5% δεν απαντά.

Όσον αφορά στο τι είναι αυτό που τους ανησυχέι περισσότερο, το 47% απαντά η πανδημία, το 40% τα οικονομικά της οικογένειας, το 8% η εγκληματικότητα, το 3% η κρίση με την Τουρκία και το 2% δεν απαντά.

Στο ερώτημα αν συμφωνείτε ή διαφωνείται με το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών, που δεν θα είναι εμβολιασμένοι, το παράδοξο είναι, ότι το 52% αυτής της ηλικιακής ομάδας απαντά ότι συμφωνεί και το 37% διαφωνεί, με το 11% να μην απαντά, ενώ στο σύνολο των ερωτηθέντων αντιθέτως, το 44% συμφωνεί, το 48% διαφωνεί και το 8% δεν απαντά.

Στο ερώτημα αν "είστε ικανοποιημένοι ή όχι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 63% απαντά όχι, το 33% ναι και το 4% δεν απαντά.

Μάλιστα, το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγράψει διαχρονικά δημοσκόπηση της Alco και μάλιστα με μεγάλη αύξηση 9% σε σύγκριση με την δημοσκόπηση του Νοεμβρίου, οπότε το 54% των ερωτηθέντων είχε δηλώσει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση.