Κακοκαιρία Κάρμελ: Σε εξέλιξη τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα – Ποιες περιοχές πλήττονται

Κακοκαιρία Κάρμελ: Σε εξέλιξη τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα – Ποιες περιοχές πλήττονται

Χιονίζει στα ορεινά της Αττικής, στο Πήλιο και στη βόρεια Εύβοια - Βροχές και ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρίας Κάρμελ, με τα ισχυρά φαινόμενα που την συνοδεύουν, να πλήττουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Στην Αττική, οι κάτοικοι στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, αλλά και στα Βίλια ξύπνησαν σε λευκό τοπίο, με την χιονόπτωση να συνεχίζεται. Εξαιτίας του χιονιού διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σε τμήματα της λεωφόρου Πάρνηθος και της οδού Φυλής. Ειδικότερα, έκλεισε το ρεύμα της λεωφόρου Πάρνηθος προς το καζίνο από το ύψος του τελεφερίκ και η οδός Φυλής, στο ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια. Στη υπόλοιπη Αττική βρέχει ασταμάτητα, ενώ πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Στις πληγείσες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού περιοχές της Εύβοιας, η θερμοκρασία έχει κατρακυλήσει κάτω από το μηδέν και χιονίζει στις Ράχες με αποτέλεσμα να χρειάζονται αλυσίδες για όσους οδηγούς περνούν από το σημείο. Χιόνι ρίχνει σε σχεδόν όλα τα ορεινά του νομού, Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evianews.com επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ατόμου, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Στενή Ευβοίας. Ο άνdρας βρέθηκε στο βουνό, όταν περπατούσε στο χιόνι και ξαφνικά εγκλωβίστηκε και δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν στην περιοχή εθελοντές από τα Ψαχνά Ευβοίας που κατάφεραν αισίως να τον απεγκλωβίσουν, ενώ η υγεία του είναι καλή.

Στα λευκά έχει ντυθεί ένα μεγάλο μέρος της ορεινής Μαγνησίας και του ορεινού όγκου του Πηλίου, αφού το κύμα κακοκαιρίας πλήττει την περιοχή με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις,τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις έντονες ριπές ανέμου στα ορεινά και τις βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και τα παραθαλάσσια της περιοχής. Στα Χάνια του Πηλίου η χιονόπτωση συνεχίζεται από χθες το βράδυ αδιάκοπα, αλλά το πολύ δυνατό κρύο, αφού τα θερμόμετρα δείχνουν -6 βαθμούς, δεν επιτρέπει την παχιά χιονόστρωση και το ύψος του χιονιού δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά. Κατά διαστήματα πολύ έντονοι είναι οι άνεμοι.

Η χιονόπτωση ξεκινά πάνω από την Πορταριά, αλλά η χιονόστρωση αρχίζει από την Αλυκόπετρα και πάνω μέχρι και το Καράβωμα, στον δρόμο Βόλου - Ζαγοράς μέσω Χανίων,ενώ παράλληλα καθ' όλο το 24ωρο, αποχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν το οδόστρωμα και αλατιέρες ριχνουν συνεχώς αλάτι για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, στις Αγριόλευκες η χιονόπτωση είναι εντονότερη, το χιόνι πλούσιο, αλλά οι εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές για λόγους ασφαλείας,αφού οι άνεμοι είναι θυελλώδεις.

Στο ανατολικό Πήλιο που αναμενόταν να πληγεί σφοδρότερα από την κακοκαιρία, ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι "πνέουν ισχυροί άνεμοι από το βράδυ και καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας,η χιονόπτωση συνεχίζεται με το χιόνι να πέφτει με τη μορφή ανεμίδων αλλά να είναι σπυρωτό". Περισσότερο χιόνι έπεσε στην περιοχή της Τσαγκαράδας αλλά χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Στα νησιά των Σποράδων το πρόβλημα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι και γι αυτό δεν εκτελέστηκε κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από το λιμάνι του Βόλου. Στην πόλη του Βόλου βρέχει συνεχώς με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ δυνατούς ανέμους.