Χανιά: Προφυλακιστέοι δύο ιερείς που κατηγορούνται για βιασμό του 19χρονου ΑμΕΑ

Χανιά: Προφυλακιστέοι δύο ιερείς που κατηγορούνται για βιασμό του 19χρονου ΑμΕΑ

Τι υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι ρασοφόροι - Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ένας ακόμη κατηγορούμενος

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του 19χρονου ΑμΕΑ από τον Πλατανιά Χανίων, ο οποίος κατήγγειλε την κακοποίησή του από τον πατέρα του και βιασμούς του από φίλους του και κατοίκους των Χανίων, όταν ακόμη ήταν μαθητής στο δημοτικό σχολείο.

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα δυο ιερείς και ένας ακόμα άνδρας, που κατηγορούνται για βιασμό και οι δύο πρώτοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ ο τρίτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα flashnews.gr. Στην κατάθεσή του ο 19χρονος σήμερα ανέφερε, πως από μικρή ηλικία είχε πέσει θύμα κακοποίησης έξι ανδρών και τεσσάρων ιερέων, τους οποίους κατονόμασε. Μάλιστα, περιέγραψε λεπτομερώς τις τραυματικές εμπειρίες που βίωσε.

Ακόμη στην κατάθεση του ο 19χρόνος μιλά για μια γυναίκα με το μικρό της όνομα και για τρία άτομα αλβανικής καταγωγής χωρίς άλλα στοιχεία. Μάλιστα, είχε αναφέρει και το που τον πήγαιναν οι ιερείς, στους οποίους αναφέρεται με τα μικρά τους ονόματα. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Χανίων, οι δύο ιερείς αρνούνται τις κατηγορίες και κατονομάζουν άλλα πρόσωπα ως υπεύθυνα για την κακοποίηση και βιασμό του 19χρονου, ενώ την ίδια ώρα έχουν καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του παιδιού, αλλά και μομφή κατά των προανακριτικών αρχών. Και οι δύο ιερείς υπάγονται στην Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιουλίου 2021 ο πατέρας του και ακόμα ενα άτομο, περασαν το κατώφλι της ανακρίτριας, όπου μετά από μια μαραθώνια απολογία 6 ωρών, οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες της κακοποίησης, της συνέργειας σε βιασμό και της πράξης του βιασμού.