«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Η δικηγόρος του γυμνασιάρχη ζητάει καταδίκη για κακουργηματική πράξη

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Η δικηγόρος του γυμνασιάρχη ζητάει καταδίκη για κακουργηματική πράξη

«Ευελπιστούμε ότι η κατηγορία με την οποία θα οδηγηθούν στο ακροατήριο δε θα καταρρεύσει», τόνισε η Ελένη Τσιμήτρη

Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση στην Πιερία με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και την αρπαγή του γυμνασιάρχη, γιατί θεωρούν ότι «βασανίζει» τα παιδιά με την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Πλέον, 3 από τους 11 βρίσκονται στη φυλακή ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο γυμνασιάρχης προσπαθεί να ξεπεράσει το αρχικό σοκ και να επουλώσει τις πληγές του.

«Είμαστε εν αναμονή της εισαγγελικής προτάσεως για να δούμε πώς θα παραπεμφθούν στο ακροατήριο οι 11 κατηγορούμενοι. Και οι 11 διώκονται για το κακούργημα της αρπάγης», είπε, μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή Live News, η Ελένη Τσιμήτρη, δικηγόρος γυμνασιάρχη.

Σύμφωνα με την κ. Τσιμήτρη, οι κατηγορούμενοι «επικαλούνται νομική πλάνη, ότι μπορούσαν δηλαδή να προβούν στις εγκληματικές αυτές ενέργειες επειδή πιστεύουν ότι καταπατάται το Σύνταγμα».

Σε άλλον ισχυρισμό τους υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για αρπαγή αλλά για παράνομη κράτηση, κάτι που θα μετατρέψει την κατηγορία τους σε πλημμεληματική.

«Ευελπιστούμε ότι η κατηγορία με την οποία θα οδηγηθούν στο ακροατήριο δε θα καταρρεύσει, θα καταδικαστούν δηλαδή για κακούργημα εξαρχής».