Νέα συγκλονιστική μαρτυρία για τη δράση του «ψευτογιατρού»: «Δεν μπορούσες να σκεφτείς ότι αυτός ο άνθρωπος είναι απατεώνας»

Νέα συγκλονιστική μαρτυρία για τη δράση του «ψευτογιατρού»: «Δεν μπορούσες να σκεφτείς ότι αυτός ο άνθρωπος είναι απατεώνας»

«Λήξη συναγερμού φιλενάδα. Αυτό που έχεις δεν είναι καρκίνος είναι πήγματα γαλακτοφόρου αδένα επειδή δεν έχεις θηλάσει»

Πουλώντας ελπίδα σε καρκινοπαθείς που αναζητούσαν απελπισμένοι θεραπεία ο «ψευτογιατρός» κατάφερνε να καρπώνεται μεγάλα χρηματικά ποσά σύμφωνα με τις καταθέσεις ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου των ανθρώπων που τον έχουν καταγγείλει.

«Δεν μπορούσες να σκεφτείς ότι αυτός ο άνθρωπος είναι απατεώνας, δεν μπορούσες να τον αμφισβητήσεις ίσως γιατί σου έλεγε αυτά που ήθελες να ακούσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά γυναίκα που νόσησε από καρκίνο του μαστού και εμπιστεύτηκε τον 48χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος κατάφερε να την πείσει ότι ξεπέρασε το πρόβλημα της.

Η μάρτυρας περιέγραψε τη στιγμή που έκανε υπέρηχο σε κεντρική κλινική των Αθηνών και της είπε: «Λήξη συναγερμού φιλενάδα. Αυτό που έχεις δεν είναι καρκίνος είναι πήγματα γαλακτοφόρου αδένα επειδή δεν έχεις θηλάσει. Τα έχεις και στον άλλο αδένα. Στο λέω για να μην σε βάλλουν κάτω και σε χειρουργήσουν». Όπως είπε είναι τεράστια η χαρά του ασθενή εκείνη την ώρα καθώς «ο καρκίνος είναι συνώνυμο της απελπισίας».

Η γυναίκα ανέφερε πως ο κατηγορούμενος της ζήτησε 12.000 ευρώ τα οποία δεν του έδωσε γιατί δεν τα είχε και διευκρίνισε πως «αν τα είχα θα του έδινα και τα διπλά, ήταν τέτοια η πειθώ του που δεν μπορούσες να σκεφτείς ότι αυτός ο άνθρωπος είναι απατεώνας…». Η γυναίκα είπε πως δεν την απέτρεψε από το χειρουργείο αλλά από τις χημειοθεραπείες και πως τον επέλεξε ως τον γιατρό ογκολόγο της για να την κουράρει.

Σύμφωνα τη μάρτυρα ο κατηγορούμενος ήταν «απατεώνας με ευρύ φάσμα δράσης» και περιέγραψε πως είχε πει σε μια φίλη της ότι μπορεί να εξαφανίσει τη μυωπία με ενέσεις, ενώ είχε ζητήσει από την ίδια να της ανοίξει λογαριασμό στην Ελβετία. «Είχα τις ενδείξεις αλλά δεν τις αξιολόγησα. Εκ τω υστέρων συνέθεσα τα κομμάτια του πάζλ όταν έσκασε η φούσκα», κατέθεσε η μάρτυρας προσθέτοντας πως εκτός από τα έλαια κάνναβης ο κατηγορούμενος της είχε συστήσει διατροφή με παντζάρια και σκόρδα. Η γυναίκα ανέφερε ότι είχε δει τον 48χρονο στην κλινική που τον επισκέπτονταν για της κάνει «εξετάσεις» παρέα με ομάδα γιατρών σημειώνοντας πως στο δωμάτιο που την εξέταζε δεν είδε ποτέ νοσηλεύτρια.

«Θα είχε πάρει μια παράταση δυο τουλάχιστον χρόνια»

Την ιστορία του γαμπρού της που νόσησε από καρκίνο στο πάγκρεας και έφυγε από τη ζωή μέσα σε ένα χρόνο το 2012, αφηγήθηκε στο δικαστήριο μάρτυρας. Η γυναίκα είπε πως ο γαμπρός της γνώρισε τον κατηγορούμενο μέσω του πνευματικού του στο Άγιον Όρο, τους συστήθηκε ως βοταναλόγος και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και πήρε από την οικογένεια για τις «θεραπείες» του πάνω από 100.000 ευρώ. Όπως περιέγραψε ο γαμπρός της σταμάτησε τις χημειοθεραπείες και έπινε 14 με 15 περίπου φορές την ημέρα βότανα και έλαια που του χορηγούσε ο «ψευτογιατρός». «Τον έπεισε να μην κάνει χημειοθεραπείες αν και είχε ξεκινήσει. Τις τελευταίες όμως δεν τις έκανε γιατί από αυτά που έπινε είχε καταπέσει πάρα πολύ. Είχε κάνει 5 -6 χημειοθεραπείες. Τις σταμάτησε όμως λόγω της γνωριμίας με τον βοτανολόγο. Ήρθανε στο σπίτι ο κατηγορούμενος και ένας άλλος, ο οποίος ήθελε να του κάνει επέμβαση για να του ξεράνει τον καρκίνο. Δεν τον αφήσαμε να τη κάνει... Τα χρήματα τα έπαιρνε λέγοντας ότι θα βοηθήσει κάποιον με αυτά που έχει παιδιά αλλά δεν είχε ρεύμα…Συνέχισε τη θεραπεία του κατηγορούμενου και έφυγε στις 7 Ιουλίου του 2013 στο νοσοκομείο «Λαϊκό». Ο κατηγορούμενος έρχονταν και στο νοσοκομείο για να μιλήσει με το γιατρό και εκεί του έβαζε ενέσεις μέσα στον ορό».

Πρόεδρος: Τι σας είπαν οι γιατροί; Ότι μπορούσε να τα καταφέρει;

Μάρτυρας: Σίγουρα θα είχε πάρει μια παράταση δυο τουλάχιστον χρόνια. Γιατί όχι; Για τα παιδιά του ήταν σημαντικό. Μετά το θάνατό του ο κατηγορούμενος δεν σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο. Την ημέρα του θανάτου του, του έκανε ενέσεις.