Ζακ Κωστόπουλος: «Ο κατηγορούμενος μας είπε πως ο Ζακ κόπηκε στα γυαλιά», είπε ο μάρτυρας-αστυνομικός

Ζακ Κωστόπουλος: «Ο κατηγορούμενος μας είπε πως ο Ζακ κόπηκε στα γυαλιά», είπε ο μάρτυρας-αστυνομικός

«Εκ των υστέρων είδαμε ότι υπήρχαν κάποια χτυπήματα», παραδέχθηκε το όργανο της τάξης

Στις μαρτυρίες αστυνομικών που βρέθηκαν στην οδό Γλάδστωνος ενώ ο Ζακ Κωστόπουλος είχε καταφέρει να βγει από το κοσμηματοπωλείο επικεντρώθηκε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου είναι σε εξέλιξη η δίκη για τον θάνατο του άτυχου ακτιβιστή.

Οι αστυνομικοί , σε βάρος των οποίων έχει στραφεί η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου και η υπόθεση τους βρίσκεται στην κρίση του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου ενώ ο εισαγγελέας έχει κάνει απαλλακτική πρόταση, κατέθεσαν πως η μέθοδος σύλληψης ήταν ήπια «χωρίς χρήση γκλοπ και χωρίς περαιτέρω πίεση». Παράλληλα, επεσήμαναν πως βασική τους μέριμνα ήταν να συλλάβουν τον «επικίνδυνο δράστη της ληστείας», καθώς για αυτό είχαν λάβει σήμα.

«Στα χαμένα ήταν. Στην αρχή σηκώθηκε από το έδαφος και απείλησε το διασώστη. Ο τελευταίος κάνει πίσω και εκείνος στρέφει το γυαλί στο συνάδελφο. Πάει να διαφύγει, πέφτει στα τραπέζια και κινούμαστε να τον αφοπλίσουμε» περιέγραψε ένας από τους μάρτυρες αναφερόμενος στον άτυχο Ζακ. «Δίναμε εντολές να αφήσει το γυαλί αλλά δεν άκουγε. Ήταν σε μία περίεργη κατάσταση, σαν να μην καταλάβαινε τι λέμε. Συνεχίσαμε να του δίνουμε εντολές και όταν άρχισε να κινείται προς τον αστυνομικό και ΕΚΑΒ, αντιδράσαμε. Ήταν επικίνδυνος γιατί ήταν εκεί πάνω από 40 άτομα» τόνισε ενώ όταν κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα της πολιτικής αγωγής αν έμαθαν τι είχε προηγηθεί είπε: «Όταν βγήκε από το κοσμηματοπωλείο, έπεσε στα γυαλιά και κόπηκε. Αυτό γνωρίζαμε. Εκ των υστέρων είδαμε ότι υπήρχαν κάποια χτυπήματα.».

Οι μάρτυρες δεν κατάφεραν να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα γιατί δεν αξιολόγησαν τι είχε προηγηθεί.

«Ρωτήσαμε τί είχε προηγηθεί και μας είπαν ότι κόπηκε στην προσπάθεια του να διαφύγει από την τζαμαρία. Ο πρώτος κατηγορούμενος μας το είπε…» υποστήριξε μάρτυρας.

Πολιτική αγωγή: Και αρκεστήκατε σε αυτή την καταγραφή; Δεν ερευνήσατε το περιστατικό να δείτε τί συνέβη; Δεν έχετε αρμοδιότητα;

Μάρτυρας: Αφού από τις καταθέσεις των πολιτών δεν μας είπε κανείς κάτι άλλο… Οπλοφορούσε μπροστά μας και ήταν επικίνδυνος. Έκανε δύο φορές επίθεση.

Υπεράσπιση: Είχατε την αίσθηση όταν σηκώθηκε με το γυαλί, ότι μπορεί να είχε κάποιο παθολογικό πρόβλημα;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να είμαι απόλυτος σε αυτό το πράγμα. Πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε κανείς να το διαγνώσει.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται την Παρασκευή.