«Ψευτογιατρός»: Το νερό της Αμερικής, οι κρέμες της Ισπανίας και τα βότανα από το Άγιο Όρος

«Ψευτογιατρός»: Το νερό της Αμερικής, οι κρέμες της Ισπανίας και τα βότανα από το Άγιο Όρος

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των γονιών 35χρονης καρκινοπαθούς που εμπιστεύτηκε τις "θεραπείες" του κατηγορούμενου

«Επίλεκτη» ένιωθε η 35χρονη καρκινοπαθής, η οποία ακολούθησε τις «θεραπείες» του «ψευτογιατρού», που γνώρισε μέσω του πνευματικού της, σύμφωνα με την μαρτυρία της μητέρας της που κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Μας ανακοίνωσε, ότι γνώρισε κάποιον στην εκκλησία και της πρότεινε έναν γιατρό, που δεν κοιτάζει ανθρώπους κοινούς, αλλά ανθρώπους με θρησκευτικό ήθος. Διάλεξαν λέει τη Γιαννούλα. Ο πνευματικός της και ο κατηγορούμενος διάλεξαν το θύμα τους» ανέφερε στην κατάθεση της η γυναίκα, η οποία μίλησε για τον αγώνα της κόρης της, μητέρας δυο παιδιών, που ξεκίνησε το 2013 όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.
Η νεαρή γυναίκα έκανε μαστεκτομή με αποκατάσταση και χημειοθεραπείες, αλλά το 2015 διαγνώστηκε με ένα αιμαγγείωμα και υποβλήθηκε σε σειρά από χημειοθεραπείες. Στη συνέχεια χειρουργήθηκε και πάλι ενώ το 2017 βρήκαν ψήγματα στους πνεύμονες. «Της είπε ο γιατρός ότι θα μπούμε στη διαδικασία χημειοθεραπείας. Η Γιαννούλα το συζήτησε με τον άνδρα της και περίμενε τη σειρά της να κάνει τη δεύτερη χημειοθεραπεία. Της κούρεψε ο άντρας της τα μακριά της μαλλιά, που είχαν ξαναβγεί. Είναι επίπονο να βλέπεις τα μαλλιά σου να βουλώνουν το σιφόνι. Ήταν ένα άγαλμα η Γιαννούλα» περιέγραψε συγκλονισμένη η μητέρα της.

«Το παιδί σου έχει έναν άγγελο στο κεφάλι του»

Η γνωριμία της με τον «χειρουργό- ογκολόγο ερευνητή στην Ελβετία» έγινε το 2017 στην εκκλησία που πήγαινε η νεαρή γυναίκα όπου, σύμφωνα με τη μάρτυρα, έμαθε ότι ο κατηγορούμενος είχε βοηθήσει τον Εφραίμ και αποφάσισε να ακολουθήσει τις θεραπείες του, γιατί δεν ήθελε να χάσει και πάλι τα μαλλιά της από τις χημειοθεραπείες. Η μάρτυρας επεσήμανε πως η κόρη της ήταν απόλυτα λειτουργική στην οικογένεια αλλά και την εργασίας της.

«Ήταν περιπατητική φουλ. Δεν απείχε από τίποτα.» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας : «Του έδωσε όλες τις εξετάσεις της. Μας είπε ότι θα τον συναντούσε στο Μητέρα. Ήταν ενήλικη, 35 χρόνων, δεν ήταν ανήλικο να το κρατήσω από το χέρι. Πήγε με τον άντρα της. Μας είπε ότι τον συνάντησαν και πως ήθελε να γνωρίσει την οικογένεια της. Τον Μάρτιο ήρθε και στο σπίτι μας» κατέθεσε. Η συνάντηση τους ήταν καθοριστική καθώς ο κατηγορούμενος κατάφερε να τους πείσει ότι η 35χρονη ήταν «επίλεκτη».

«Μου λέει: "μητέρα έλα να δεις τι παιδί έχεις!"» περιέγραψε η μάρτυρας προσθέτοντας ότι ο 48χρονος της ζήτησε να κοιτάξει τον υπολογιστή του. «Βλέπω έναν εγκέφαλο, ένα κρανίο. Μου επέδειξε ένα σημείο που έκανε σαν σταυρουδάκι και μου λέει: «το παιδί σου έχει έναν άγγελο στο κεφάλι του». Και ήταν σαν να κούνησε τα φτερά του. Αυτό θέλαμε δούμε; Μπορεί. Μας ρώτησε αν είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε το παιδί μας. Είχε δικαίωμα να περάσει έλαια από Ελβετία στο Βατικανό ως ερευνητής. Τα έλαια αυτά γινόντουσαν από βότανα που μάζευαν καλόγεροι από το Άγιο Όρος και γινόταν η επεξεργασία στην Ελβετία… Μας είπε ότι σε 6 μήνες θα είχε τελειώσει και η Γιαννούλα θα μπορούσε να κάνει 3ο παιδί» είπε συναισθηματικά φορτισμένη η μητέρα.

«Συνολικά του δώσαμε 60.000 ευρώ κυρίως σε μετρητά»

Η αντίστροφη μέτρηση, ωστόσο, για την νεαρή γυναίκα είχε αρχίσει. «Τα πόδια της φούσκωσαν και έγιναν σαν μπουκάλες πετρογκάζ. Τον παίρναμε τηλέφωνο και μας έλεγε: «όχι νοσοκομείο, θα κολλήσει λοίμωξη, δεν έχει ανοσοποιητικό». Συνέχιζε να παίρνει αυτά που της έδινε και είχε συνεχώς διάρροιες. Μας έλεγε ότι έπρεπε να τις έχει για να μην εγκλωβιστεί το μικρόβιο. Είχε φτάσει 30 κιλά. Αποστεώθηκε. Την έκανα μπάνιο στην καρέκλα. Δεν μπορούσε να κινηθεί. Έβαζε τα κλάματα και μου έλεγε: "τι πρέπει να κάνω για να ξεπληρώσω αυτά που μου κανείς". Το σώμα της είχε βγάλει φολίδες και μας πήρε 3.000 ευρώ για αλοιφές από την Ισπανία» κατέθεσε η γυναίκα και πρόσθεσε ότι έδωσαν στον κατηγορούμενο 5.000 δολάρια για να φέρουν νερό με ψήγματα χρυσού και πλατίνας από την Αμερική.

«Συνολικά του δώσαμε 60.000 ευρώ κυρίως σε μετρητά Τα είχαμε στο σπίτι, ήταν και τα capital controls τότε» είπε τονίζοντας πως δεν κατάλαβαν ότι δεν ήταν γιατρός καθώς τους επισκέφθηκε ακόμη και στο νοσοκομείο λίγο πριν πεθάνει η κόρη της λέγοντας τους ότι βρήκε μια ένεση την αρτεμισίνης από την ομογένεια. Μάλιστα, περιέγραψε πως ο κατηγορούμενος διαπληκτίστηκε με τους γιατρούς που ήθελαν να βάλουν φάρμακα στον ορό και δεν τους άφηνε.

«Μετά πήρε το σύζυγο της παράμερα και του είπε: «βλέπεις τι είναι οι γιατροί στην Ελλάδα;». Το επόμενο πρωί η Γιαννούλα απεβίωσε. Το χαρτί του θανάτου της έγραφε ολικό καρκίνο. Εγώ δεν το δέχτηκα. Πίστεψα ότι ο καρκίνος είχε λήξει με την αρτεμισίνη».

Η οικογένεια δεν συνέδεσε το χαμό του δικού της ανθρώπου με τις «θεραπείες» του «ψευτογιατρού» που εμφανίστηκε ακόμη και στο μνημόσυνο της 35χρονης χωρίς, ωστόσο, να μιλήσει στη μητέρα της. «Για τρία χρόνια το πήραμε απόφαση ότι το παιδί μας το πήρε ο Θεός. Ρίξαμε ένα πέπλο» ανέφερε η γυναίκα η οποία μίλησε για το σοκ που υπέστησαν όταν είδαν την εικόνα του 48χρονου κατηγορούμενου στην τηλεόραση . «Ξεκίνησε η δεύτερη εκταφή της. Την ίδια περίοδο έγινε και η κανονική εκταφή της. Μου έδωσαν από τον Κόντο ένα σεντόνι με κόκκαλα» είπε ενώ η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του συζύγου της και πατέρα της 35χρονης ο οποίος ανέφερε πως είχαν γίνει «πιόνια» στα χέρια του «ψευτογιατρού».

«Βρέθηκε ένας από το πουθενά που σας έλεγε για βότανα και παντζάρια…»

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε αναλυτικά στα χρήματα που τους απέσπασε ο κατηγορούμενος λέγοντας ότι εκτός από το νερό Αμερικής και τις κρέμες Ισπανίας πλήρωσαν 8. 000 ευρώ για τα βότανα καθώς τους είπε ότι «πρέπει να δώσουμε κάτι και στους μοναχούς του Αγίου Όρους που τα μαζεύουν».

Μάρτυρας: Αυτό το νερό θα το έφερνε από την Αμερική σε δοχεία των 5 γαλονιών. Αυτά τα νερά από την Αμερική είχαν ψήγματα χρυσού και πλατίνας και όταν θα τα έπινε η κόρη μου, θα τσιμέντωναν τα καρκινικά κύτταρα και έτσι θα τελείωνε εκεί η θεραπεία. Μας έδωσε 87 σελίδες διατροφή με παντζάρια, σκόρδα, μαϊντανό, αμύγδαλο και κρέας βουβαλίσιο….

Πρόεδρος: Δεν θα σας πέρασε από το μυαλό έστω και για δυο δευτερόλεπτα ότι το πρόβλημα της κόρης σας δεν θα ξεπερνιόνταν με νερό από την Αμερική;

Μάρτυρας: Ήμασταν πιόνια που να καταλάβω …

Πρόεδρος: Μα οι γιατροί δε σας έλεγαν τέτοια πράγματα και βρέθηκε ένας από το πουθενά που σας έλεγε για βότανα και παντζάρια…

Μάρτυρας: Δε βρέθηκε κανένας να πει τι είναι αυτός; Είναι πραγματικά γιατρός;

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη.