«Ψευτογιατρός»: Η απόφαση που τον κράτησε στη φυλακή

«Ψευτογιατρός»: Η απόφαση που τον κράτησε στη φυλακή

Με καταθέσεις συγγενών θυμάτων συνεχίζεται η δίκη του

Η απόφαση της δικαιοσύνης για την δεύτερη προφυλάκιση του «ψευτογιατρού», μετά την απολογία του για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, τον κράτησε στην φυλακή καθώς τις επόμενες ημέρες λήγει το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης για την υπόθεση των 12 ανθρωποκτονιών και τις 14 απόπειρες που δικάζεται και θα αποφυλακιζόταν.

Ανακριτής και εισαγγελέας με την απόφαση τους ανέτρεψαν τα δεδομένα καθώς ήταν αδύνατο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη το Δικαστήριο να έχει εκδώσει την απόφαση του με αποτέλεσμα να ανοίξει η πόρτα της φυλακής για τον «ψευτογιατρό». Η νέα εξέλιξη κράτησε στη φυλακή τον 48χρονο για τουλάχιστον 6 μήνες ενώ το ανώτατο συνολικό όριο κράτησης, χωρίς έκδοση δικαστικής απόφασης, είναι οι 30 μήνες.

Σύμφωνα με την νέα δικογραφία ο κατηγορούμενος, που εμφανιζόταν ως «κύριος Νικολάου», Ελληνοαμερικανός απόφοιτος του ΜΙΤ, υψηλόβαθμο στέλεχος της NSA και άνθρωπος που συμμετείχε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του τότε προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, φέρεται να έχει αποσπάσει από θύματα του, μεταξύ των οποίων και γνωστός επιχειρηματίας, περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα συνεχίζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη του κατηγορούμενου με τις καταθέσεις των συγγενών 35χρονης καρκινοπαθούς που ακολούθησε τις «θεραπείες» του με μοιραία αποτελέσματα.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες η μητέρα της άτυχης 35χρονης στη θέα του κατηγορούμενου στο δικαστήριο ξέσπασε φωνάζοντας: «Αλήτη, βρωμιάρη, μου έφαγες το κορίτσι, τέρας, σκουλήκι» είχε φωνάξει η μητέρα της 35χρονης και επιχείρησε να τον λιντσάρει. «Ο αλήτης πάτησε πάνω στη θρησκεία και ξέσκισε το παιδί μου»