«Ψευτογιατρός»: Απολογείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

«Ψευτογιατρός»: Απολογείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ο 48χρονος κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με νέα προφυλάκιση

Το κατώφλι του ανακριτή περνά το πρωί της Δευτέρας ο «ψευτογιατρός» προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Το νέο αδίκημα για το οποίο καλείται να δώσει εξηγήσεις φέρεται να συνδέεται με τη δράση του κατηγορούμενου σε βάρος καρκινοπαθών καθώς, σύμφωνα με το βούλευμα που τον παρέπεμψε στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, κατάφερε να αποσπάσει ποσό 838.175 ευρώ από τα θύματά του.

Η απολογία του 48χρονου θεωρείται καθοριστική καθώς με την ολοκλήρωση της θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο νέας προφυλάκισης. Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την τύχη του «Dr Kontos» θα έρθει λίγες μόλις ημέρες πριν την λήξη του 18μηνου της προσωρινής του κράτησης για την υπόθεση που κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενος για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας «ασθενών» του.

Στην περίπτωση που επιβληθεί στον «ψευτογιατρό» δεύτερη προφυλάκιση για την νέα δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος θα παραμείνει στην φυλακή. Διαφορετικά η πόρτα της φυλακής θα ανοίξει για εκείνον στις 16 Δεκεμβρίου οπότε λήγει το όριο της προσωρινής του κράτησης και το δικαστήριο, το οποίο είναι σε εξέλιξη, δεν θα έχει εκδώσει την απόφαση του.

Η δίκη του 48χρονου συνεχίζεται αύριο με τις συγκλονιστικές μαρτυρίες συγγενών θυμάτων που τον εμπιστεύτηκαν με μοιραία αποτελέσματα.