«Ψευτογιατρός»: Πώς «ψάρευε» ασθενείς στον Ευαγγελισμό – «Τον γνώρισε όταν ήταν σε οριακή κατάσταση, είχε πάρει την κατιούσα, ήταν με ένα πνεύμονα»

«Ψευτογιατρός»: Πώς «ψάρευε» ασθενείς στον Ευαγγελισμό – «Τον γνώρισε όταν ήταν σε οριακή κατάσταση, είχε πάρει την κατιούσα, ήταν με ένα πνεύμονα»

«Όταν τελικά δεν έβλεπε καλυτέρευση και κατάλαβε ότι όλα αυτά ήταν ψέματα, γύρισε και μου είπε παιδί μου έχεις δίκιο»

Στον 5ο όροφο του Ευαγγελισμού, στη χειρουργική κλινική, γνώρισε τον «ψευτογιατρό» ο πατέρας του όπως κατέθεσε μάρτυρας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται ο κατηγορούμενος για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο πατέρας του είχε νοσήσει από καρκίνο του πνεύμονα και βρήκε τον «ψευτογιατρό» μέσω ενός χειρούργου στον Ευαγγελισμό.

«Τον γνώρισε όταν ήταν σε οριακή κατάσταση, είχε πάρει την κατιούσα, ήταν με ένα πνεύμονα και έπαιρνε και οξυγόνο. Ο πατέρας μου είχε κατιούσα πορεία διότι κάπνιζε τέσσερα πακέτα την ημέρα. Όταν γνώρισε τον κατηγορούμενο, είχε γίνει μετάσταση στον πνεύμονα, είχε έξι μήνες, ένα χρόνο ζωής» ανέφερε ο μάρτυρας σημειώνοντας πως πήγαν πέντε φορές στο Κορωπί για να προμηθευτεί ο πατέρας του τα σκευάσματα του κατηγορούμενου.

«Τις τέσσερις φορές του έδωσε ένα μπουκαλάκι με σκεύασμα δεν ξέρω τι ήταν. Του είπα «πιστεύεις αυτά τα πράγματα;» Ήταν όμως ένας άνθρωπος, που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, το οριακό και αποφάσισε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και πιάστηκε από τον κατηγορούμενο. Μας έλεγε ότι «θα πάρω αυτό το σκεύασμα» και πως «είναι πολύ καλός ο γιατρός».» είπε και μίλησε για έναν γιατρό από το χωριό που έλεγε στον πατέρα του :«μην πιάνεσαι με κουταμάρες και κάνεις βλακείες».

« Όταν τελικά δεν έβλεπε καλυτέρευση και κατάλαβε ότι όλα αυτά ήταν ψέματα, γύρισε και μου είπε «παιδί μου έχεις δίκιο».

Δυστυχώς, τον έχασα τον Μάρτιο του 2016» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Η δίκη συνεχίζεται στις 14 Δεκεμβρίου 2021.