Δεκαετή κάθειρξη σε 47χρονο που πήγε να κάψει τη σύζυγο του

Δεκαετή κάθειρξη σε 47χρονο που πήγε να κάψει τη σύζυγο του

Η 41χρονη νοσηλεύτηκε για 2,5 μήνες στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Σε 10 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας έναν 47χρονο Αλβανό, ο οποίος το βράδυ της 11ης Δεκεμβρίου του 2019 αποπειράθηκε να δολοφονήσει την σύζυγό του.

Ο κατηγορούμενος είχε περιλούσει με βενζίνη τη σύζυγό του και της έβαλε φωτιά, μέσα στο διαμέρισμά τους στην οδό Ακρίτα στην Καλαμάτα, γιατί πίστευε πως είχε σχέση με άλλον άνδρα.

Η 41χρονη γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί για 2,5 μήνες στο Θριάσιο Νοσοκομείο με εγκαύματα στο 40% του σώματος της, κατέθεσε στο δικαστήριο πως πριν πάρει φωτιά ολόκληρη, ο κατηγορούμενος την απειλούσε ότι θα πεθάνει ενώ αυτή εκλιπαρούσε να μην το κάνει για τα παιδιά τους.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του, εμφανίστηκε στο δικαστήριο μετανιωμένος και στην απολογία του υποστήριξε ότι έφτασε σ’ αυτό το σημείο γιατί δεν έπαιρνε απ’ τη σύζυγο του ειλικρινείς απαντήσεις στα ερωτήματα που της έκανε.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ότι πήγε να κάψει τη γυναίκα του εν βρασμώ ψυχικής ορμής και ότι αυτός έσβησε τη φωτιά με τα μπουφάν τους και τη γλίτωσε, και τον καταδίκασε για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.