Ελεύθεροι αφέθηκαν ο αστυνομικός και η σύντροφός του που συνελήφθησαν στην Τουρκία

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο αστυνομικός και η σύντροφός του που συνελήφθησαν στην Τουρκία

Επιστρέφουν αύριο στην Ελλάδα

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο αστυνομικός και η σύντροφός του, που συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα στην Τουρκία, όπου είχαν πάει για ψώνια στην Αδριανούπολη, για παραβίαση περιοχής υψίστης ασφαλείας.

Στο ζευγάρι επιβλήθηκε μόνο ένα διοικητικό πρόστιμο ύψους 15.000 τουρκικών λιρών στον καθένα. Το ζεύγος είχε μεταβεί στη γειτονική χώρα για ψώνια την περασμένη Κυριακή και κατά την επιστροφή τους, συνελήφθησαν 50 μέτρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, καθώς το αυτοκίνητό τους εντοπίστηκε μέσα σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές.

Ο αστυνομικός υποστήριξε, ότι χρησιμοποίησε το GPS για την επιστροφή τους στην Ελλάδα και ακολούθησε την πιο σύντομη διαδρομή, που του υπέδειξε, χωρίς να γνωρίζει, ότι θα πέρναγε μέσα από στρατιωτική περιοχή. Οι τουρκικές Αρχές κράτησαν και έλεγξαν τα κινητά του αστυνομικού και της συντρόφου του, όπου δεν βρέθηκε κάποια ευαίσθητη πληροφορία για την Τουρκία και η περιπέτειά τους έλαβε τέλος, μετά και από έναν διπλωματικό μαραθώνιο που προηγήθηκε μεταξύ των δύο χωρών.