Λινού: Το εμβόλιο στα παιδιά είναι ακόμη ασφαλέστερο

Λινού: Το εμβόλιο στα παιδιά είναι ακόμη ασφαλέστερο

«Τα προφυλάσσουμε από το σύνδρομο της μακράς Covid»

Στον εμβολιασμό των παιδιών και την μετάλλαξη Όμικρον αναφέρθηκε η Αθηνά Λινού.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ χαρακτήρισε ως «θετικό το γεγονός ότι αυξάνονται οι εμβολιασμοί», τόνισε ωστόσο ότι «είναι ακόμα πιο σημαντικό να αυξηθούν οι εμβολιασμοί με την πρώτη δόση».

«Τα παιδιά τα εμβολιάζουμε από τους 6 μήνες τη ζωής τους και έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια παιδιών χωρίς να έχουν αποδειχθεί παρενέργειες», είπε η ίδια όσον αφορά στα εμβόλια στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Μάλιστα, χαρακτήρισε ως «ακόμη ασφαλέστερο το εμβόλιο στα παιδιά», καθώς όπως είπε «τα προφυλάσσουμε από το σύνδρομο της μακράς covid».

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος. Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον τόνισε ότι «είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι έχει ήπια συμπτώματα. Περιμένουμε πιο σίγουρα αποτελέσματα, σημείωσε καθώς, όπως είπε, αυτή τη στιγμή οι εργασίες που υπάρχουν είναι ενδεικτικές».

Αναφερόμενος στα εμβόλια τόνισε ότι δεν υπάρχει επιστημονική άποψη που να δείχνει ότι μετά από καιρό τα εμβόλια θα έχουν αρνητικά αποτελέσματα για τους ανθρώπους. «Πρέπει να επιληφθεί ο εισαγγελέας για αυτούς που τα λένε αυτά. Είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων», υπογράμμισε ο ίδιος.

Τέλος, για τα εμβόλια στα παιδιά είπε ότι «υπάρχει το ίδιο δίλημμα που υπάρχει και για τους ενήλικους, να αρρωστήσουμε ή να κάνουμε το εμβόλιο» και σημείωσε ότι «το εμβόλιο είναι πολύ καλά μελετημένο, ενώ είναι άγνωστο αν νοσήσω τι προβλήματα θα έχω στο μέλλον».