Κορονοϊός: Έρχεται lockdown από την προσεχή Δευτέρα για όσους δεν εμβολιαστούν με την 3η δόση – Ποιους αφορά

Κορονοϊός: Έρχεται lockdown από την προσεχή Δευτέρα για όσους δεν εμβολιαστούν με την 3η δόση – Ποιους αφορά

Δεν θα μπορούν να μπαίνουν στους εσωτερικούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και άθλησης - Θα χρειάζονται rapid test για να ψωνίσουν σε εμπορικά καταστήματα και για να ταξιδέψουν

Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Γι' αυτό από την προσεχή Δευτέρα (13 Δεκεμβρίου) θα ισχύσει lockdown στους εσωτερικούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και άθλησης  για χιλιάδες εμβολιασμένους άνω των 60 ετών που έχασαν την προθεσμία για εμβολιασμό με την τρίτη δόση στους επτά μήνες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  οι εξηντάρηδες και πάνω που έχουν κάνει την δεύτερη δόση πριν από επτά μήνες και περισσότερο, αλλά δεν έκαναν την τρίτη δόση εμβολίου, μπλέκουν από τη Δευτέρα σε περιπέτειες. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχουν λήγει αυτομάτως και δε θα πάρουν ούτε ώρα παράταση. Μάλιστα, θα αντιμετωπίζονται όπως και οι πλήρως ανεμβολίαστοι!

Πού θα εφαρμόζεται το απαγορευτικό στους άνω των 60 ετών

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που είχαν ήδη δε θα περνά καν από το σκανάρισμα της εφαρμογής Covid Free App. Τι σημαίνει αυτό;

• Για να πάνε στην δουλειά τους θα χρειάζονται δύο rapid test την εβδομάδα.

• Αποκλείονται και δεν θα μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους, όπως σε εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, θέατρα, σινεμά και στους εσωτερικούς χώρους άθλησης.

• Θα χρειάζονται rapid test για να ψωνίσουν σε εμπορικά καταστήματα και για να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, πλοίο η τρένο.

Το μέτρο επηρεάζει τουλάχιστόν 150.000 πολίτες άνω των 60 που έχουν υπερβεί το επτάμηνο από την δεύτερη δόση κι όσο περνούν οι μέρες

Η κυβέρνηση υιοθετεί και την εισήγηση των ειδικών να λήγουν τα πιστοποιητικά νόσησης στους 3 μήνες αντί για τους 6 και να εκδίδονται μόνο με μοριακό test. Τα πρώτα πιστοποιητικά νόσησης θα λήξουν στα τέλη Ιανουαρίου.

Μάλιστα, έγινε πρόταση να ισχύσει το ίδιο και στην Ευρώπη, όπου έχει παρθεί απόφαση τα πιστοποιητικά εμβολιασμού να ισχύουν για 9 μήνες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...