Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον «ψευτογιατρό»: «Θα ζούσε ήταν δεύτερο στάδιο, υπόθεση ρουτίνας – Από 65 κιλά είχε φτάσει στα 45»

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον «ψευτογιατρό»: «Θα ζούσε ήταν δεύτερο στάδιο, υπόθεση ρουτίνας – Από 65 κιλά είχε φτάσει στα 45»

«Της έκανε πλύση εγκεφάλου, της έλεγε «δεν θα σε αφήσω να πεθάνεις»

«Πίστεψε σε ένα απατεώνα που της πήρε τη ζωή» είπε αναφερόμενος στη σύζυγο του που εμπιστεύτηκε με μοιραία αποτελέσματα τον «ψευτογιατρό», μάρτυρας που κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Στην συγκλονιστική κατάθεση του ο άνδρας μίλησε για τις προσπάθειες του να πείσει, χωρίς αποτέλεσμα, τη 57χρονη σύζυγο του να ακολουθήσει τις θεραπείες των γιατρών και όχι του 48χρονου ο οποίος , όπως είπε «της έκανε πλύση εγκεφάλου, της έλεγε «δεν θα σε αφήσω να πεθάνεις»».

«Έβλεπα και στενοχωριόμουν τη γυναίκα μου, από 65 κιλά να έχει φτάσει στα 45, δεν μπορούσε να πάει στο μπάνιο ούτε να πλύνει τα μαλλιά της.

«Η σύζυγος μου ενθουσιάστηκε με το μεγάλο ψέμα πως αυτός είναι γιατρός, έχει κάνει σπουδές στην Ελβετία, πως είναι ογκολόγος, χειρούργος και πίσω από αυτόν ήταν ένας παπάς που επίσης ήταν άρρωστος. Πίστευε ότι το κρύβουν πως υπάρχει εναλλακτική θεραπεία και είναι μόνο για αυτούς που έχουν λεφτά και τους άλλους ήθελαν να τους ξεκάνουν. Είναι ένας ψυχοπαθής… Της έλεγε ο όγκος σου είναι σαν αυγό, μην πας να κάνεις παρακέντηση, θα γεμίσεις υγρό και μεταστάσεις.» είπε συντετριμμένος ο μάρτυρας και συνέχισε: «Δεν μπορούσα να αντέξω το γεγονός ότι δεν ήταν γιατρός και το έπαιζε γιατρός. Αυτό με σκότωνε αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε ότι έλεγε στην γυναίκα του «δεν μπορείς να θεραπεύσεις τον καρκίνο με σκόρδα, παντζάρια και βότανα» αλλά εκείνη δεν τον άκουγε και μέχρι την ημέρα που πέθανε μιλούσε με τον μαϊμού- γιατρό. «Θα ζούσε ήταν δεύτερο στάδιο, υπόθεση ρουτίνας» κατέθεσε.

«Υπάρχει ένας γιατρός που δεν θα χρειαστεί να κάνεις χημειοθεραπείες»

Η περιπέτεια της συζύγου του , όπως είπε ξεκίνησε το 2017 όταν ανακαλύψαμε ότι είχε όγκο στο στήθος και εγχειρίστηκε. Στη συνέχεια ανακάλυψαν ότι είχε πρόβλημα και στους λεμφαδένες και γιατρός της είπε να ξεκινήσει χημειοθεραπεία αλλά εκείνη δεν ήθελε καθώς πολιτευόταν και την ενδιέφερε η εικόνα της. Τότε , σύμφωνα με τον μάρτυρα , η 57χρονη άρχισε να πηγαίνει με μια φίλη της στις εκκλησίες, κάτι που τον ξάφνιασε.

«Πήγε μια Κυριακή στον Άγιο Φανούριο και εκεί είχε πρόβλημα με καρκίνο στον προστάτη ο ιερέας, ο οποίος πίστευε στα βότανα. Ο ιεράς είχε γνωρίσει τον Κόντο και πίστευε ότι είναι γιατρός. Είπε στη γυναίκα μου πως «υπάρχει ένας γιατρός που δεν θα χρειαστεί να κάνεις χημειοθεραπείες» κατέθεσε συμπληρώνοντας πως όλα είναι καταγεγραμμένα στα ημερολόγια της συζύγου του τα οποία θα προσκομίσει στο δικαστήριο.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και σε συνομιλία που είχε η σύζυγος του με τον «ψευτογιατρό» την οποία άκουσε καθώς ήταν σε ανοικτή ακρόαση.

«Της έκανε πλύση εγκεφάλου, της έλεγε «δεν θα σε αφήσω να πεθάνεις». Είπε στη γυναίκα μου: «Τί πιστεύεις πως είναι ο Θεός;». Εκείνη αντέδρασε. Της είπα μιλάς με γιατρούς δεν μπορείς να θεραπεύσεις τον καρκίνο με σκόρδα, παντζάρια και βότανα. Της είπα ότι ο άνθρωπος είναι απατεώνας. Τσακωνόμασταν συνέχεια. Έφτασα στο σημείο να φύγω από το σπίτι γιατί μαλώναμε. Γνωρίζω τι γίνεται έξω στην κοινωνία. Πολιτεύτηκα και εγώ. Είμαι οικονομολόγος, σπούδασα στην Αμερική.» περιέγραψε και συνέχισε: «Της έλεγα «Μαρία αυτός ο άνθρωπος κάτι κρύβει» και εκείνη μου απαντούσε: «όλα τα ξέρεις εσύ». Μέχρι τότε εγώ δεν τον είχα δει. Της ζητούσα συνεχώς να μη χάνει το χρόνο της. «Έχουμε επιστήμονες το καλύτερο χειρούργο. Ήταν τότε στο πρώτο στάδιο, ήταν μια ρουτίνα, θα αφαιρούσε το στήθος και θα ζούσε. Της έλεγα έχουμε παιδιά θέλω να τα δεις να μεγαλώνουν.»

«Είχε γεμίσει ένα σπίτι με μπουκάλια και βότανα»

Στην κατάθεση του ο μάρτυρας ανέφερε πως στο σπίτι είχε 30.000 ευρώ τα οποία στη συνέχεια δεν κατάφερε να βρει συμπληρώνοντας πως η σύζυγος του είχε και δικά της χρήματα ενώ ζητούσε επίμονα και από το γιό τους.

«Όταν συναντήθηκε με τον Κόντο της πρότεινε ενέσεις αρτεμισήνης. Κάθε Κυριακή πήγαινε στον Άγιο Φανούριο, δεν ήθελε να πάμε κάπου αλλού μαζί. Κάποια στιγμή ο μεγάλος γιατρός που κατέστρεψε την οικογένειά μου της χάρισε την Καινή Διαθήκη. Της έδινε βότανα.» είπε και σημείωσε «Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν η γυναίκα μου πέθανε δε βρήκαμε ποτέ χρήματα.»

Ο μάρτυρας περιέγραψε τις προσπάθειες του να πείσει τη σύζυγο του να πάνε στον Άγιο Σάββα αλλά εκείνη «δεν άκουγε τίποτα». Ο γιατρός της έλεγε να κάνει χημειοθεραπεία και εκείνη «έκανε κάτι ζουμιά, που της έλεγε ο μεγαλογιατρός, κατσαρόλες ολόκληρες με βότανα που της είχε δώσει ο μεγάλος επιστήμονας. Είχε γεμίσει ένα σπίτι με μπουκάλια και βότανα.»

«Της έλεγα «σταμάτα τα όλα θέλω να κάνεις χημειοθεραπείες, πήγαινε στο γιατρό, μην ασχολείσαι με τέτοια πειράματα». Εκείνη μου απαντούσε «με κουράρει ο Κόντος» και αυτό με τρέλαινε. Τελικά, πήγε το 2018 έκανε βιοψία, είχε τρεις όγκους ήταν σε προχωρημένο στάδιο, είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ο γιατρός της είπε άργησες. Πήρε τον μεγαλογιατρό και εκείνος της έλεγε «δεν θα σε αφήσω να πεθάνεις». Της έλεγε να τρώει μήλα τρεις φορές την εβδομάδα και σκόρδα. «Της έλεγα τι είναι αυτά που κάνεις δε παλεύεται ο καρκίνος με σκόρδα και παντζάρια» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της έδρας ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος δικαιολογούσε την επιδείνωση της υγείας της συζύγου του λέγοντας της ότι είναι καλά και της ζητούσε να συνεχίσει τα βότανα, να μη φοβάται που έκανε νέο όγκο. «Της έλεγε ότι η θεραπεία του ήταν εναλλακτική με βότανα, με σωστή διατροφή και βιταμίνες. Της έλεγε ότι θα μικρύνουν οι όγκοι και θα εξαφανιστούν και ότι «θα είσαι πάντα καλά». Της έλεγε μη πιστεύεις τις βλακείες των γιατρών και ότι αυτή τη λύση που είχε αυτός, οι γιατροί δεν την προωθούν γιατί θέλουν να πουλάνε χημειοθεραπείες και πως θα συρρικνώσει τους όγκους με ενέσεις αρτεμισήνης» κατέθεσε.

«Έδινε ψεύτικες ελπίδες σε έναν άνθρωπο που πέθαινε»

Ο μάρτυρας ανέφερε πως η σύζυγος του θεωρούσε ότι ο ίδιος είναι εναντίον της συμπληρώνοντας πως δεν έλεγε τι έκανε τα χρήματα που έλειπαν από το σπίτι παρά μόνο ότι «τα έχει ανάγκη και πως έπρεπε να σώσει τον εαυτό της».

«Τελικά φτάσαμε σημείο να μου λέει, «δε θέλω το γιατρό». Μου ζητούσε να πηγαίνουμε σε εκκλησίες. Στις 6 Νοεμβρίου του 2018 πείσθηκε να πάμε στο γιατρό να δούμε σε τι στάδιο βρίσκεται. Το στήθος είχε πρηστεί και είχε μελανιάσει. Ο γιατρός της είπε να κάνει χειρουργείο και χημειοθεραπείες. Δεν άκουγε, Της έλεγα « καταλαβαίνεις ότι πέφτεις από τον γκρεμό; Θα πεθάνεις, έχουμε τρία παιδιά».

Της είπα ότι ήταν η τελευταία της ευκαιρία. Ήθελε να σκεφθεί και τελικά είπε στον γιο μου πως αν πήγαινα να την πάρω να πάμε στο νοσοκομείο να με αφήσει. Μέχρι την ημέρα που πέθανε, την ημέρα των γενεθλίων της, 1η Απριλίου, μίλαγε με τον κύριο που έχω πίσω μου. Δεν μπορούσα να αντέξω το γεγονός ότι δεν ήταν γιατρός και το έπαιζε γιατρός. Αυτό με σκότωνε αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω.» ανέφερε και στη συνέχεια είπε πως όταν ήρθε ο γιος τους από την Αμερική κατάφερε να την πείσει να πάνε στο «Σωτηρία».

«Έκανε εξετάσεις και είχε πλέον όλο το σώμα της μεταστάσεις μέχρι και τον εγκέφαλο και εκείνη έπαιρνε τα βότανα και τις σταγόνες κάνναβης. Πήγαμε στο γιατρό αλλά είχαμε χάσει το τρένο. Πίστεψε σε ένα απατεώνα που της πήρε τη ζωή. Δε πήρε το όπλο να τη πυροβολήσει αλλά τη σκότωσε με αυτά τα σκευάσματα. Ας ζήταγε τα 30.000 ευρώ από εμένα θα του τα έδινα και θα την πήγαινα στους γιατρούς... Αυτή η πειθώ που είχε, δεν ξέρω τι χάρισμα είναι αυτό. Έχει μυαλό αλλά ας το χρησιμοποιούσε για το καλό της κοινωνίας. Ας έλεγε ότι δεν είναι γιατρός, ότι είναι βοτανολόγος. Αν η γυναίκα ήξερε ότι δεν είναι γιατρός θα τον είχε πυροβολήσει.

Την κορόιδεψε. Έδινε ψεύτικες ελπίδες σε έναν άνθρωπο που πέθαινε. Τα ζω ξανά πηγαίνω στον τάφο της και της λέω ότι είχε να κάνει με έναν απατεώνα. Για μια χούφτα λεφτά δεν μπορείς να παίζεις με την αγωνία ενός ανθρώπου, που νοσεί» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...