Μπήκε… λουκέτο στο «Υπουργείο Θεραπειών» στην Αράχωβα – Δεν είχε άδεια

Μπήκε… λουκέτο στο «Υπουργείο Θεραπειών» στην Αράχωβα – Δεν είχε άδεια

«Τέσσερις μέρες που λειτουργούσε δεν πάτησε άνθρωπος», είπε ο δήμαρχος

Η... επανάσταση στην ιατρική κράτησε μόλις τέσσερις μέρες. Χωρίς κανένα επιστημονικό περιεχόμενο κατά του κορονοϊού που προσπάθησαν να εφαρμόσουν στο «υπουργείο Θεραπειών» όπως βάφτισαν οι ιδιοκτήτες του κατάστημα στην Αράχωβα, φερόμενοι ως μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Ωστόσο, σήμερα με παρέμβαση των αρχών και του δημάρχου, ο οποίος ουδέποτε εξέδωσε άδεια λειτουργίας, στο κατάστημα μπήκε... λουκέτο, ενώ οι υπεύθυνοι θα τεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για τα περαιτέρω.

«Το κατάστημα έκλεισε οριστικά, σφραγίστηκε σήμερα με παρέμβαση των αρχών. Πήγε η εφορία, η αστυνομία και το υγειονομικό» σημειώνει στο GRTimes, ο δήμαρχος Αράχωβας, Διστόμου και Αντίκυρας, Γιάννης Στάθας, συμπληρώνοντας ότι στο «σύντομο διάστημα λειτουργίας του, δηλαδή από την Παρασκευή μέχρι και χθες, δεν πάτησε άνθρωπος. Δεν γινόταν να πάρουμε αυτούς τους ανθρώπους στα σοβαρά και να τους εμπιστευτούμε σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι ο κορωνοϊός».

Να σημειωθεί ότι το επονομαζόμενο «υπουργείο Θεραπειών» λειτουργούσε ως επιχείρηση που δεν τηρούσε κανένα μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας, που διενεργούσε υποτιθέμενα Rapid Test με σπρέι και ψεκαστικούς μηχανισμούς, που απέναντι στον κορωνοϊό είχε να αντιπαρατάξει γιατροσόφια και ματζούνια από φασκόμηλο, χαμομήλι και γαϊδουράγκαθα ενώ αντί αμοιβής δεχόταν πέτρες.

«Δεν έχουμε κρούσματα»

Την ίδια ώρα η Αράχωβα ετοιμάζεται να «φορέσει» τα καλά της ενόψει των Χριστουγέννων, με τον δήμαρχο να σημειώνει στο GRTimes, ότι η εμβολιαστική κάλυψη της περιοχής, βρίσκεται σε εξαιρετικό σημείο. «Περίπου το 85% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί. Είμαστε από τους δήμους με τη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη» τονίζει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι «είμαστε επίσης από τις περιοχές που δεν έχουν καθόλου κρούσματα».

Εν κατακλείδι και ενόψει της εορταστικής περιόδου, ο κ. Στάθας συμπληρώνει πως οι κρατήσεις σε επίπεδο καταλυμάτων και δωματίων στα ξενοδοχεία φτάνει ακόμη και το 90%, ενώ από τον Οκτώβριο τα Σαββατοκύριακα μοιάζουν «σαν να είναι κάθε μέρα Χριστούγεννα».