Λέσβος: Έντονες βροχοπτώσεις, κατολισθήσεις και χαλαζόπτωση πλήττουν το νησί

Λέσβος: Έντονες βροχοπτώσεις, κατολισθήσεις και χαλαζόπτωση πλήττουν το νησί

Πλημμυρικά φαινόμενα, πτώσεις βράχων και προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από το βράδυ της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου τη Λέσβο, κυρίως τη δυτική, με τις έντονες βροχοπτώσεις να συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη, ενώ σε κάποιες περιοχές σημειώθηκε και χαλαζόπτωση.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Ανδρέας Αξής, χαλαζόπτωση σημειώθηκε μεταξύ Σκαλοχωρίου και Σκουτάρου και από Μεσότοπο προς Άγρα, ενώ στα Δάφια έφραξε από τη βροχή φρεάτιο και πλημμύρισε η περιοχή.

Τα μηχανήματα της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στους δρόμους, όπου σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, Πανάγο Κουφέλο, χρειάστηκε να επέμβουν για να καθαρίσουν δρόμους από φερτά υλικά και πτώσεις βράχων στην περιοχή Λάμπου Μύλων, από Μανταμάδο προς Λεπέτυμνο και Άργενο και σε άλλα σημεία των δρόμων στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού.

Πτώση βράχων καταγράφηκε το μεσημέρι της Τρίτης μεταξύ Αργένου – Λεπέτυμνου, όπου είχε κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και μηχανήματα της Περιφέρειας προχώρησαν στον καθαρισμό του δρόμου και στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα.