Προφυλακιστέος στην Κω ο χειριστής του ταχύπλοου που ανατράπηκε και σκοτώθηκαν δύο νεαροί Τούρκοι

Προφυλακιστέος στην Κω ο χειριστής του ταχύπλοου που ανατράπηκε και σκοτώθηκαν δύο νεαροί Τούρκοι

Με απόφαση του ανακριτή και τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα για τον 37χρονο ομοεθνή τους παράνομο διακινητή προσφύγων

Προφυλακιστέος προσωρινά κρίθηκε ο 37χρονος Τούρκος διακινητής που συνελήφθη από λιμενικούς στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά από το Ψαλίδι της Κω, κατηγορούμενος για παράνομη διακίνηση προσφύγων, έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο και παράνομη είσοδο στη χώρα. Η προφυλάκισή του ήρθε με απόφαση του ανακριτή και τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα .

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 37χρονος χειριστής του σκάφους ο οποίος μετέφερε τέσσερις Τούρκους πολίτες από τα απέναντι παράλια όταν εντοπίστηκε το βράδυ της 2ας Δεκεμβρίου από το πλωτό σκάφος του Λιμενικού ΒΑ του νησιού, θα οδηγηθεί στις δικαστικές φυλακές Κω.

Ο Τούρκος διακινητής στη προσπάθεια του να διαφύγει της σύλληψης επιχείρησε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα την ανατροπή του ταχύπλοου και τον τραγικό θάνατο δυο νέων ενός άνδρα και μιας γυναίκας ηλικίας 35 ετών. Οι άνδρες του Λιμενικού ανέσυραν από τη θάλασσα τους πέντε ναυαγούς που δεν φορούσαν σωσίβια, όμως για το νεαρό ζευγάρι ήταν ήδη αργά.

Οι σωροί των δυο νέων βρίσκονται στο Νοσοκομείο της Κω προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου συγγενικά τους πρόσωπα περιμένουν το πόρισμα της νεκροψίας για να παραλάβουν τις σωρούς μέσω του τουρκικού προξενείου.

Οι άλλοι δύο, επίσης Τούρκοι πολίτες, αναχώρησαν για Αθήνα.