Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: «Είδα μεγάλη μανία. Ένα ασυγκράτητο μίσος, μια οργή»

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: «Είδα μεγάλη μανία. Ένα ασυγκράτητο μίσος, μια οργή»

Δεν έχω δει τέτοια συμπεριφορά, ούτε για εν δυνάμει κλεφτή, τόνισε αυτόπτης μάρτυρας στη δίκη

«Είδα παρά πολύ μανία. Μεγάλη μανία. Ένα ασυγκράτητο μίσος μια οργή. Δεν ξέρω αν ήταν προσωπικό. Δεν έχω δει τέτοια συμπεριφορά, ούτε για εν δυνάμει κλεφτή».

Με τα λόγια αυτά απευθύνθηκε στο δικαστήριο ο υπάλληλος σεκιούριτι αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ο μάρτυρας εκείνο το μεσημέρι επέστρεφε από την δουλειά του και ήταν ένας από εκείνους που είδαν με τα μάτια τους τι συνέβη σε βάρος του νεαρού ακτιβιστή τον οποίο, όπως είπε, είχε συναντήσει ξανά στο παρελθόν και είχε «τυπικές επαφές» μαζί του.

«Ένας κύριος μπροστά μου σταμάτησε απότομα και έπεσα πάνω του. Κοίταξα να δω γιατί. Είδα δυο κυρίους να κλωτσάνε επίμονα με δύναμη τη βιτρίνα γνωστού κοσμηματοπωλείου. Είχε μαζευτεί κόσμος και προσθέτονταν κι άλλος. Στην αρχή εξεπλάγην.

Ήταν μέσα ένας νεαρός ο οποίος από αυτά που είδα, ήταν κοντά στο ταμείο και είχε πιάσει την ταμειακή μηχανή. Όχι να την παραβιάσει, προφανώς ήταν βαριά. Πήγε στον πυροσβεστήρα αλλά ήταν μάλλον κι αυτός βαρύς γιατί δεν ήξερε να τον χρησιμοποιήσει. Έρποντας βγήκε από τη βιτρίνα όπου οι κύριοι είχαν ήδη κάνει φθορές. Υπήρχαν πολλά από τα παρά πολλά χτυπήματα που τον πέτυχαν στο κεφάλι. Ήταν πολύ γρήγορη η έλευση του ΕΚΑΒ…» περιέγραψε.