Καλύβια: Καταγγελία-σοκ πατέρα για το παράνομο νεκροταφείο βρεφών

Καλύβια: Καταγγελία-σοκ πατέρα για το παράνομο νεκροταφείο βρεφών

Η κηδεία κανονίστηκε από γραφείο τελετών - Αμφιβάλει ότι υπάρχει καν το μωρό στον τάφο

Συγκλονίζει ο πατέρας βρέφους, το οποίο γεννήθηκε πρόωρο έξι μηνών, έζησε για μία μόνο μέρα και τάφηκε στο παράνομο νεκροταφείο στα Καλύβια, που διατηρεί στην αυλή του σπιτιού που μένει παλαιοημερολογίτης ιερέας.

«Μας πρότειναν αυτή την κυρία, που έχει το γραφείο τελετών, για να την εξουσιοδοτήσουμε να κάνει τις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και θανάτου. Ήρθαμε σε επαφή μαζί της και μας ζήτησε το ποσό των 500 ευρώ για όλα αυτά. Μας ειπε για κάσες λευκές, μικρούλες, τις οποίες δεν έκανε. Αργούσε να φτιάξει τον τάφο. Εμείς πήγαμε εκεί μετά από 40 μέρες και είδαμε το χάλι που επικρατούσε, τα σκουπίδια κτλ.» είπε ο πατέρας του μωρού μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Το ζευγάρι επικοινώνησε με τη γυναίκα από το γραφείο τελετών και παραπονέθηκε για την κατάσταση που επικρατούσε στο νεκροταφείο βρεφών. Εκείνη τους υποσχέθηκε, ότι θα προσπαθήσει να το διευθετήσει. Αργότερα, το ζευγάρι έμαθε από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ότι επρόκειτο για παράνομο νεκροταφείο παλαιοημερολογίτη ιερέα. Ο σύζυγος ανέφερε πάντως στην εκπομπή του Star, ότι συνάντησαν τον ιερέα, ο οποίος τους μίλησε για την ψυχούλα του βρέφους και ότι δεν τους ζήτησε χρήματα.

Το μνήμα του βρέφους τελικά φτιάχτηκε με καθυστέρηση, αλλά ο πατέρας δεν είναι πια σίγουρος, για το τι ακριβώς έχει συμβεί. «Θα κινηθώ κι εγώ νομικά, γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει και μωρό. Μάλλον θα ζητήσουμε κι εμείς εκταφή» είπε στην εκπομπή. Ο δικηγόρος του ιερέα και της οικογένειάς του ισχυρίστηκε στην εκπομπή, ότι ο εντολέας του παραπλανήθηκε από το γραφείο τελετών και πως έπαιρνε μόνο ένα μικρό αντίτιμο για τις ταφές.