Νέα διακοπή της δίκης του «ψευτογιατρού»: «Με τους άλλους που έχουν γίνει καλά θα ασχοληθείτε;», φώναζε ο κατηγορούμενος

Νέα διακοπή της δίκης του «ψευτογιατρού»: «Με τους άλλους που έχουν γίνει καλά θα ασχοληθείτε;», φώναζε ο κατηγορούμενος

Η αίθουσα ήταν εξαιρετικά μικρή με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαμαρτυρίες

«Με τους άλλους που έχουν γίνει καλά θα ασχοληθείτε;». Ήταν τα λόγια που φώναξε ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός» την ώρα που ισχυρή αστυνομική δύναμη τον οδηγούσε, μετά τη λήξη της καραντίνας στην οποία ήταν λόγω της νόσησης από κορονοιό, στο δικαστήριο όπου δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες.

Ωστόσο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προχώρησε σε νέα διακοπή για αύριο Τρίτη στη εκδίκαση της υπόθεσης μετά τις διαμαρτυρίες για την μικρή αίθουσα που φιλοξενεί την δίκη.

Η αίθουσα ήταν εξαιρετικά μικρή με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαμαρτυρίες και να δηλωθεί η πρόθεση των δικηγόρων να αποχωρήσουν αν δε βρεθεί λύση.

«Δεν μπορεί να υποχρεώνει ένα δικαστήριο να γίνεται μια δίκη σαν να είμαστε σε περίπτερο. Πως να καθίσουμε, δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, είμαστε κίνδυνος ο ένας για τον άλλο. Θα αποχωρήσουμε όχι από ιδιοτροπία, αλλά για λόγους αναγκαιότητας. Η αίθουσα δεν κάνει ούτε για δημοσίευση διαθηκών. Εμείς θα απευθυνθούμε στη διοίκηση του Πρωτοδικείου. Είμαι 76 ετών να μείνω όρθιος και να δικάσω; Είναι ζήτημα πολιτισμού. Δεν είναι περίπτερο να περνάμε να παίρνουμε και να φεύγουμε» ανέφερε ο Βασίλης Δημακόπουλος, συνήγορος εκ των κατηγορουμένων.

Η δίκη, τελικά, διεκόπη ενώ ο κατηγορούμενος οδηγείται στην Ευελπίδων προκειμένου να λάβει προθεσμία για τη δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Ο 48χρονος κατηγορούμενος αποχωρώντας από τα δικαστήρια απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε :

«Θα πω τα πάντα όταν έρθει η ώρα. Γι' αυτούς που έγιναν καλά δεν θα ασχοληθείτε; Οφείλω πολλές συγγνώμες και θα τις πω εκεί που πρέπει. Οι ασθενείς ήταν τελικού σταδίου και δεν είχαν άλλη θεραπεία και έρχονταν σε μένα για θεραπεία με βότανα».

1
σχόλιο
  1. avatar Ένας απόμαχος Ναυτικός

    «Θα πω τα πάντα όταν έρθει η ώρα. Γι' αυτούς που έγιναν καλά δεν θα ασχοληθείτε; Οφείλω πολλές συγγνώμες και θα τις πω εκεί που πρέπει. Οι ασθενείς ήταν τελικού σταδίου και δεν είχαν άλλη θεραπεία και έρχονταν σε μένα για θεραπεία με βότανα». Αυτά είπε ο κατηγορούμενος ψευτογιατρός. Αλήθεια; Εν τω μεταξύ εσύ τα τσέπονες τα χιλιάρικα και το χειρότερο, έδινες ψεύτικες ελπίδες εγκληματία. Είσαι εγκληματίας γιατί εμπορευόσουν την αγωνία τους και την ελπίδα πως θα τα καταφέρουν. Όσο για την αίθουσα όπου γίνεται η δίκη, της οποίας θεωρείται ανθυγιεινό το περιβάλλον, να μη φοβάται ο δικηγόρος σου. Έχεις τον τρόπο σου "γιατρέ" να τους θεραπεύσεις αν αρρωστήσουν. Ξέρεις εσύ, βότανα και τα ¨γρόσια" στο χέρι. Κι αν αυτοί οι άνθρωποι που σε εμπιστεύθηκαν ήρθαν σε σένα, τους οδήγησε η απόγνωση και η δίψα για ζωή. Να ζήσουν ήθελαν, τίποτα άλλο. Εύχομαι εφόσον αποδειχτούν όλα όσα σε κατηγορούν, να πληρώσεις με τον χειρότερο τρόπο. Να νοιώσεις την αγωνία και την απελπισία που έζησαν αυτοί που έφυγαν χτυπημένοι από την επάρατη νόσο τους οποίους αποτελείωσες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...