«Ψευτογιατρός»: Aντιμέτωπος με προφυλάκιση μετά τη νέα κατηγορία σε βάρος του

«Ψευτογιατρός»: Aντιμέτωπος με προφυλάκιση μετά τη νέα κατηγορία σε βάρος του

Η δίκη συνεχίζεται με τις συγκλονιστικές καταθέσεις συγγενών θυμάτων του κατηγορούμενου

Νέες εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης καλείται να δώσει το πρωί της Δευτέρας ο «ψευτογιατρός», ο οποίος είναι αντιμέτωπος πλέον και με μαι επιπλέον κατηγορία: αυτή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο 48χρονος κατηγορούμενος έλαβε κλήση να απολογηθεί για την νέα κατηγορία που αντιμετωπίζει ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη του για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες.

Σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκε, ο «ψευτογιατρός» κατάφερε να αποσπάσει ποσό 838.175 ευρώ από τα θύματά του, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη ψυχική κατάσταση τους .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «Dr Kontos» θα ζητήσει προθεσμία για να ενημερωθεί σχετικά με το περιεχόμενο της νέας δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του ώστε να προετοιμάσει την υπεράσπιση του. Ωστόσο, η νέα κατηγορία τον φέρνει αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο παράτασης της προσωρινής κράτησης του καθώς αμέσως μετά την απολογία του θα αποφασιστεί αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι.

Έτσι, η νέα δικογραφία στην περίπτωση που κριθεί προσωρινά κρατούμενος, μπορεί να κρατήσει κλειστή την πόρτα της φυλακής η οποία πρέπει να ανοίξει στις 16 Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης του, εφόσον το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν έχει εκδώσει την απόφαση του μέχρι εκείνη την ημέρα.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με τις συγκλονιστικές καταθέσεις συγγενών θυμάτων του κατηγορούμενου οι οποίο τον εμπιστεύτηκαν με μοιραία αποτελέσματα. Την περασμένη Παρασκευή η ακροαματική διαδικασία διεκόπη λόγω ασθένειας ενός αναπληρωτή ενόρκου.