ΕΛΑΣ: Τα μέτρα για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

ΕΛΑΣ: Τα μέτρα για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

«Φρούριο» η πρωτεύουσα για τις εκδηλώσεις μνήμης

«Στα κόκκινα» βρίσκεται η ηγεσία και το προσωπικό της ΕΛΑΣ για τη σημερινή ημέρα, την 13η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια.

Όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12:00 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18.00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Συνολικά πάνω από 4.000 αστυνομικοί θα μετέχουν στα μέτρα, ενώ αστυνομικοί της Τροχαίας από το πρωί θα πραγματοποιούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης.

Διμοιρίες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ θα ελέγχουν τα Εξάρχεια και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, οι δικυκλιστές της Ομάδας ΔΡΑΣΗ θα περιπολούν συνεχώς ενώ δεκάδες αστυνομικούς της Ασφάλειας με πολιτικά θα βρίσκονται στους δρόμους.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και ο «Αίαντας» καθώς και οι δύο μικρότερες «Αύρες» της ΕΛΑΣ, ενώ από αέρος θα επιχειρούν τόσο το ελικόπτερο, όσο και τα drones της Αστυνομίας.

Η εντολή που έχει δοθεί από την ηγεσία της ΕΛΑΣ είναι η παρουσία των αστυνομικών να είναι διακριτική, αλλά να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Κλειστός από τις 10:30 ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»

Tην ίδια ώρα, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστός θα είναι από τις 10:30 το πρωί ο σταθμός του Μετρό « Πανεπιστήμιο», λόγω των εκδηλώσεων.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.